EP-premier! Run Over Dogs: Cold Blooded Jukeboxing Gives Us No Nitemares

2014.10.08. 13:38, Frontrecorder

rod_3.jpg

A tavaly szeptemberben kiadott bemutatkozó albuma óta most jelentkezik először új anyaggal a budapesti Run Over Dogs zenekar, Cold Blooded Jukeboxing Gives Us No Nitemares című, koszos hangzású négyszámos EP-jük itt debütál.

Az idén év elején sikeres európai turnét bonyolító és azt egy klipben dokumentáló Run Over Dogs új kiadványa a zenekar frontembere, Czeglédi Szabolcs szerint az albumukhoz képest "egészében vizsgálva talán valamivel keményebb, húzósabb hatású, ugyanakkor nem hagytuk el sem a dallamosságot, sem a 'sing along' énektémákat, sőt, a zenekarra eddig jellemző stílusjegyek itt még inkább kidomborodnak". Az EP négy dalát Nagymaroson, Bánházi Gáborral vették fel, és mint mindig, a hangszereket egyben feljátszva, metronóm nélkül rögzítették. A hangzásban újat is hozó, közben a zenéjük eddigi jellegére ráerősítő anyagot az énekes-gitáros így kommentálja: "Sok újféle hangzást teszteltünk főképp gitár és basszusgitár fronton, végül pedig igencsak rákaptunk a piszkos hangzásvilágra. Azonban nem csak a hangképpel kísérletezgettünk - a Cold Blooded Jukeboxing Gives Us No Nitemares bizony okozhat meglepetést azoknak, akik hallották az első nagylemezünket. Gondolom ezt azért, mert míg a Those Days Were Though egy tőlünk eddig nem hallott egy szál gitáros dal, addig a Red Shoes többek szerint egy igazán slágerízű, furcsán popos dalra sikerült, így kijelenthetjük, hogy igen markáns különbségek, váltások vannak a dalok között, valamint az első lemezünk anyagához viszonyítva is.  koncerten játszani is izgalmas és élvezetes az új számokat, az Európa-turnénkon például a kislemez legdinamikusabb részét képző She’d Rather Kiss My Bass Guitar című számot éreztük az egyik közönségkedvencnek."

A Run Over Dogs új EP-jének dalai szerepelnek majd a zenekar második, legkorábban jövő ilyenkorra várható albumán, melyre a négyes jelenleg is folyamatosan írja a számokat. Az EP élő bemutatója október 10-én lesz az R33 klubban (ahol a The Punch, az Audio Love Nation és a Puma Danger lesznek a vendégzenekarok), alább pedig rögtön streamelhető:

https://recorder.blog.hu/2014/10/08/ep-premier_run_over_dogs_cold_blooded_jukeboxing_gives_us_no_nitemares
EP-premier! Run Over Dogs: Cold Blooded Jukeboxing Gives Us No Nitemares
süti beállítások módosítása