Dalpremier! Upor András: The Sun Will Rise Up Tomorrow... / How Lucky

2014.10.07. 11:00, rerecorder

upor_1.jpg

Upor András tavaly tűnt fel a hazai koncertéletben, pedig mint interjúnkból is kiderül már jó ideje játssza sajátos, blues-os - főleg delta blues-os -, folkos dalait, amelyek közül rögzített formátumban eddig inkább az előbbiek voltak hallhatók (például a Recorderen debütált Angry Song), ám most bemutat egy személyes, akusztikus gitáros szerzeményt is, plusz ráadásnak egy erős feldolgozást a hetvenes években feltűnt country/folk dalnoktól, John Prine-tól. 

Az eddigi delta bluesos dalaim után (Old Red Guitar és Angry Song) most egy folkosabb saját dalt és egy John Prine-feldolgozást szerettem volna megmutatni. A The Sun Will Rise Up Tomorrow-t először késő éjjel egy viszonylag depresszív időszakomban írtam meg, a következő években pedig még kétszer újraírtam a szövegét, ezért nekem ez a dal életem 4-5 évéhez kapcsolódik. Videoklip és stúdiófelvétel helyett egy személyes és otthonos környezetben vettük fel az élő előadás minden tökéletlenségével együtt.”

Ami az alábbi dalokon túl még jó hír, hogy ezeket bárki meghallgathatja élőben is most csütörtökön, a Könyvtár Klubban, Facebook-eseményoldal


és a szintén zenész Micsoda Dániel (Zanzinger) által rögzített élő dalpremierek: 


nyitókép: Sata Norbert

https://recorder.blog.hu/2014/10/07/dalpremier_upor_andras_the_sun_will_rise_up_tomorrow_how_lucky
Dalpremier! Upor András: The Sun Will Rise Up Tomorrow... / How Lucky
süti beállítások módosítása