A decemberrel együtt érkezik az új Wu-Tang Clan album - Bluetooth-os hangszórón is

2014.10.03. 15:47, Frontrecorder

Wutang-REX-Front.jpg

Úgy tűnik, végre a célegyenesben a Wu-Tang Clan új stúdióalbuma:a Keep Watch című. jólesően old school dallal felvezetett A Better Tomorrow (Amerikában) december 2-án lát napvilágot, a Warnernél, ahová a veterán hiphop-kollektíva frissiben leszerződött. A lemez erősen korlátozott példányszámban kapható lesz Bluetooth-os hangszóróba "csomagolva" is.

A klánnak pont hét éve jelent meg utoljára albuma és az A Better Tomorrow lett volna a húszéves jubileumot ünneplő lemezük. Pontosabban így is az, csak épp csúszik egy évet, de ilyen apróságon egy ilyen jelentős csapat esetében kár lenne fennakadni. Főleg, hogy egyikük, Raekwon komolyan megakasztotta a folyamatot azzal, hogy nem volt hajlandó szerepelni a lemezen, mert berágott a főnökre, RZA-ra, de aztán fegyverszünetet kötöttek, így végül a teljes tagság reprezentál a hatodik (és lehet, hogy az utolsó) Wu-Tang-albumon, amely a Warner kiadó gondozásában jelenik meg hagyományos formátumokban. A lemez öt száma, plusz két instrumentális verzió és egy exkluzív szám (Big Horn) pedig hozzáférhető nem éppen hagyományos formában is, méghozzá a Wu-Tang Clan logójával felpimpelt Bluetooth-is boomboxon (lásd a nyitóképet), amely bármilyen mobileszközzel kommunikál (vagyis kihangosítja a rajtuk lévő zenéket). Aki szeretne magának egyet, az 80 dollárért már megrendelheti, de igyekezzen, mert mindössze 3000 darabot dobnak piacra belőle. Igaz, ez még mindig több, mint a Once Upon a Time In Shaolin című, az elmúlt évek során stikában rögzített számokból összeállított, gravírozott ezüst-nikkel díszdobozt kapott dupla album, amelyből mindössze egy példány készült, és azé lesz, aki a legtöbbet adja érte - és állítólag jött rá egy ötmillió dolláros vételi ajánlat.

RZA egyébként, a nagy életfilozófus, a hordozható hangszórós lemezmegjelenés ötletét egy ideje már dédelgette magában, szerinte ugyanis a mai digitális korban minden zene könnyen elérhető, ám mégsem kézzelfogható, és szerette volna ezt a két dolgot valahogy kombinálni. Hasonlóan ehhez, az új Wu-Tang-lemez is a modern digitális és a klasszikus analóg stúdiótechnika összeházasításának eredményeként jött létre: a munkát RZA a házi stúdiójában kezdte Los Angelesben, aztán a klánközeli producer, Adrian Younge pincestúdiójában folytatta Dél-Kaliforniában, ahol mindenféle vintage hatvanas évekbeli felszerelést használtak, majd végigjárta Európa több stúdióját, végül pedig visszatért a kiindulópontra, a 36 Chambers Eastbe, ahol a Wu-Tang '93-as első lemezének nagy részét rögzítette a zenekar vezére (ezúttal itt vették fel az új lemez rapjeit). A másfél év alatt befejezett album egyben laza konceptlemez is, egyfajta fejlődés- és megváltástörténet egy emberről, aki próbálja megtalálni önmagát, közben a bűn és az erőszak útjára lép, de aztán képes lesz fordítani az életén egy jobb élet, jobb jövő felé terelni. Lám, minden jó, ha a vége jó.

Címkék: wu tang clan
https://recorder.blog.hu/2014/10/03/a_decemberrel_egyutt_erkezik_az_uj_wu-tang_clan_album_bluetooth-os_hangszoron_is
A decemberrel együtt érkezik az új Wu-Tang Clan album - Bluetooth-os hangszórón is
süti beállítások módosítása