Valószerűtlenül magnetikus produkció - Future Islands-koncert lesz Zágrábban

2014.09.30. 17:40, rerecorder

futureislands.jpg

Ha szereted a New Ordert és nem bírod ki a Letterman-showbeli vicces tánc nélkül idén, szedheted a sátorfád: az év egyik legjobb lemezét elkészítő, legjobb élő produkcióját nyújtó Future Islands ugyanis Zágrábot is feltűzte őszi turnéjának állomásai közé.

future-islands-performs-at-cheer-up-charlies-during-sxsw-2014_13146980745_l-eb4f7b231fdb29b5b39b8f4e57e66ac03465e6df-s6-c30.jpgElődjét is számba véve a Future Islands már több mint tíz esztendeje létezik: Samuel T. Herring, William Cashion, Gerrit Welmers már egyetemi éveik alatt közösen dolgoztak egy akkor még ötfős zenekarban (Art Lord & The Self Portraits), amelynek végével a három fiatalember már a ma ismert néven, egy ritmusszekcióssal kiegészülve próbálkozott a befutással. Eleinte sajnos sikertelenül: 2008-as első albuma, az egy angol függetlenkiadónál megjelent Wave Like Home nem sok visszhangot vert. A dolgok azonban kezdtek megváltozni, amikor a zenekar visszatért otthonába, a keleti parti Baltimore-ba: a város modern könnyűzenei hagyományai (Animal Collective, Wye Oak, Beach House) valószínűleg inspirálóan hatott, az állítólag otthon rögzített, 2010-es In Evening Airen ugyanis már, ha nem is tisztán, de hallható a jellegzetes Future Islands-hangzás. Friss lemezszerződés és méretes hazai turnék következtek, majd egy sebtében kiadott újabb korong (2011 – On The Water), amellyel az együttes végre bekerült a nemzetközi sajtó látószögébe. Az igazi nagy durranás azonban még hátravolt.

A tekintélyes múltú 4AD-vel történő újabb paktum, a számtalan remek albumon ügyeskedő Chris Coady producer csatasorba állítása és a Future Islands új keletű kilátásai felszabadítóan hatottak a formációra, amely az idei Singles-szel karrierje legjobb munkáját készítette el. A végre kifogástalanul szóló, egyszerre érzelmes és energikus, szellemes new-wave/szintipop pedig szolgál annyi pozitívummal, hogy mi is nagyon várjuk a horvátországi fellépést. A távolság nem vészes, a jegy sem drága (helyszínen kb. 4000 Ft), az élmény garantált; és mivel a koncert pont egy szombati napra esik, még szabadságot sem kell kivenni. Ha eddig nem volt programod október 11-re, most már van.

Hivatalos Facebook-esemény

Előzetes jegyvásárlás itt

a Future Islands lemeze teljes egészében - (X) Hallgasd a Spotify-on (Spotify ♥ Telekom)


a Dream Of You And Me klipje: 

https://recorder.blog.hu/2014/09/30/valoszerutlenul_magnetikus_produkcio_future_islands-koncert_lesz_zagrabban
Valószerűtlenül magnetikus produkció - Future Islands-koncert lesz Zágrábban
süti beállítások módosítása