Heti programajánló: szeptember 23-29.

2014.09.23. 19:31, subrecorder

header_ministryofwolves (1).jpg

Az előttünk álló héten a klub(újra)nyitási mánia a tetőfokára hág, mindenki ünnepli, hogy vége nyárnak és a fesztiválszezonnak, legalábbis egy szusszanásnyi időre. Magyar programjaink mellé néhány külföldi fellépő is befért, köztük egy gitárlegenda és egy nagy mesélő is.

Szeptember 24. Szerda

Új hely nyílik a Kazinczy utcában. Elsőre senki nem kapná fel a fejét egy ilyen hírre, de a Tesla különleges létesítmény lesz: 1000 fő befogadására képes szórakozóhely, ahol az intelligens zene élvezőit várják nagy szeretettel. Ezen a napon lesz a megnyitó. 

Crosstalk 7 Grand Opening / Modeo

Helyszín: Tesla

Kezdés: 20:00

Belépő: az nincs

Facebook esemény

Kezdődik a hetedik Crosstalk művészeti fesztivál, az esemény megnyitója egyben a Tesláé is lesz. 8tól a Tripoteca jóvoltából absztrakt videókat lehet nézni, hiszen mégiscsak az elvont mozgókép a fő téma, a zenei rész 22:30-tól kezdődik. Nem is akárkivel, az általunk nemrég a Magyarradarra feltett Modeo indítja be igazán az estét sötét, alternatív univerzumos experimentál technójával. Természetesen kapunk mellé vizuális interpretációt is, az AV showt Eeerie biztosítja a szett mögé. 


Szeptember 25. Csütörtök

Richie Kotzen, az exhibicionista gitáros-énekes rendkívül termékeny szólókarrierjén kívül annyi projektben megfordult már, hogy szinte lehetetlen követni, de bárhol lép is színpadra, az biztos, hogy ilyen hangszeres tudást kevesen vallhatnak magukénak. A belépő mellé új CD is jár!

Richie KotzenThe Konincks

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: 6500 Ft

Facebook esemény

Richie Kotzen 1989 óta nem csak, hogy elkészített 19 szólólemezt, de olyanokkal dolgozott együtt közben, mint a Poison, a Mr. Big, Stanley Clark jazzlegenda, Gene Simmons és még Neo, vagyis Keanu Reeves zenekarában is megfordult. Ideje és kreativitása látszólag végtelen, ahogy sokak szerint a gitártudása is. Egy igazi virtuózról beszélünk, akit már évtizedek óta a hangszer top 5 mestere közé sorolnak. Nyithatott a Rolling Stonesnak, tavaly pedig megalkotta a Winery Dogs nevű szupergruppot, Mike Portnoy-jal (a Dream Theater volt dobosa) és Billy Sheehannel (ő többek közt Steve Vai zenekarában játszott). Hozzánk most saját neve alatt jön, de nem egyedül, dobon Pat Torpey, basszusgitáron pedig Johnny Griparic kíséri majd. Kotzen rengetegszer járt már nálunk, de amekkora közönségkedvenc, jöhetne akár minden héten is. A belépő mellé jár az Essentials nevű válogatás CD is, mely éppen az esemény idején jelenik meg, így az elsők közt tudhatják magukénak a magyar rajongók fizikai formátumban. 


Szeptember 26. Péntek

Két új projekt is bemutatkozik ezen az estén a Kontra Klubban. Az egyik a Knobbreak duó, amely egyénileg már (el)ismert producerekből áll, a másik pedig Miller Fate, akinek zenéjét itt lehet majd a világon először hallani élőben!

Knobbreak, Miller Fate, Silf, Gördön

Helyszín: Kontra Klub

Kezdés: 22:00

Belépő: 500 Ft

Facebook esemény

A Knobbreak a Normafa Records alapító berriloomnak és az acidos/krautos elszállás mesterének, Alpárnak a közös formációja. Mivel kettejük zenéjében csak az ismétlődő hangok a közös pont, ezért érdekes lesz látni, mire jutnak együtt. Volt már egy splitjük idén, de ott nem igazán bújtak ki a komfortzónájukból, a Knobbreakben remélhetőleg ez másként lesz. Miller Fate-től hallhattunk már pár okos IDM-et az interneten, de élőben a prducer most debütál, kíváncsian várjuk, mit tud kihozni a Kontra országverő hangrendszeréből. Nem csak újoncok, de veteránok is lépnek fel ezen az estén, itt lesz a Silf, akiket egy ideje nem láthattunk, szóval ez egy jó kis pótló buli lesz az ő rajongóiknak is. A szettek között Gördön biztosítja az átkötést, és amit még érdemes megjegyezni: minden produkció mellé kapunk egyéni vizuális körítést is, melyről Syncnoise csapata gondoskodik. 


Szeptember 27. Szombat

Szombaton sok jó magyar zenei esemény lesz, megpróbáljuk most ezeket egy programajánlóba sűríteni, hogy aztán egyszerűbben választhasd ki, mi is érdekel. Csak nehogy túl nehéz legyen!

Pozvakowski, Entrópia Architektúra, Gumipop Szülinap, Terrible Ted, derTANZ

Helyszínek: G3, Beat On The Brat, Kék Yuk & Vörös Yuk

Kezdés: 20:00

Belépők: lentebb

Facebook események itt

A Kék és Vörös Yukban ezen az estén remek stílusorgia lesz, játszik majd a soktagú Entrópia Architektúra, akik ritual doommal varázsolnak át egy másik világba, lesz pozvakowski, akik akár a Swans elveszett indusztriál-kistestvérei is lehetnének, illetve hogy senki ne érezze magát csalódottnak, lesz egy kis death metal is a Nadir jóvoltából. A belépő: 1000 Ft. Körülbelül ugyan ekkor kezdődik a Beat On The Bratben a Gumipoposok 12. szülinapi bulija, ahol a elmúlt évtized legjobb indie cuccai fognak megszólalni, stílustól függetlenül, a lényeg, hogy lehessen rá keményen ropni. Beyoncé, Foals vagy Knife, nekik tökmindegy! Beugró a klub jó szokásához híven nincs. Végre sor kerül egyik új hazai kedvencünk, az általunk bemutatott Terrible Ted első albumának bemutatójára is. Ha úgy érzed, elkelne egy kis vérfrissítés az itthoni zajpunk színtérnek, ne keress tovább, ráadásul előttük  szintén remek derTANZ zenél majd. 


Szeptember 28. Vasárnap

Többek közt a Bad Seeds és a Firewater volt tagjaiból áll a Ministry Of Wolves szupergrupp, akik egy, a Grimm mesékből írt színházi előadás zenei hátterével utaznak. Mindenkinek ajánljuk, akit érdekel, hogy hangzik a Hamupipőke vagy a Piroska és a farkas progrock verziója.

Ministry Of Wolves, Gentry Sultan

Helyszín: A38

Kezdés: 19:30

Belépő: 2500 / 3000 Ft

Facebook esemény

A Ministry Of Wolvest Mick HarveyPaul WallfischAlexander Hacke és Danielle de Picciotto hozta létre, eredetileg mindössze egy színházi előadás erejéig. Wallfisch ekkoriban már a dortmundi színház zenei felelőse és mikor megkérik, hogy írjon aláfestést egy, a Grimm testvérek meséiből készített előadásra, nem próbálta elsumákolni a dolgot, rögtön egy all-star formációt hozott létre a projekt kedvéért. Az egész előadás, de főleg a zenei rész akkora siker lett, hogy most a szerző négyes ezzel járja Európát, a háttérben egy leegyszerűsített vizuállal. A dalokat tartalmazó lemezt egyébként a Mute Records jelentette meg, ami azért nem kis szó, szóval tényleg elég jól sikerült az anyag. A sokszor improvizatívnak tűnő, sokhangszeres produkció élőben működik csak igazán, hiszen erre lett megteremtve, ezen az estén az A38 egészen biztosan furcsa mesevilággá változik majd. 

 

További ajánlott zenei események idénre:


Október 1. Szerda

Akvárium Klub

Trentemøller

 

Október 6. Hétfő

MÜPA

Laurie Anderson

 

Október 15. Szerda

A38

Swans

 

Október 17. Péntek

A38

Caribou

 

Október 18. Szombat

A38

St. Vincent

 

Október 18. Szombat

Papp László Budapest Sportaréna

Kylie Minogue

 

Október 18. Szombat

A38

Tycho

 

Október 19. Vasárnap

A38

OFF!

 

Október 24. Péntek

MÜPA

Elvis Costello

 

Október 25. Szombat

Dürer Kert

Helmet


Akvárium Klub

The Robert Cray Band

 

Október 27. Hétfő

Papp László Budapest Sportaréna

James Blunt

 

November 19., Szerda

A38

Emilíana Torrini

 

November 23., Vasárnap

Akvárium Klub

Klaxons

 

November 24. Hétfő

Akvárium Klub

George Ezra

 

November 26. Szerda

Budapest Aréna

The Beach Boys

 

November 28. Péntek

A38

 

December 1. Hétfő

A38

Suicide Silence

 

December 3. Szerda

A38

Against Me!

 

December 4., Csütörtök

Akvárium Klub

Kadebostany

 

December 8., Hétfő

Akvárium Klub

GusGus

https://recorder.blog.hu/2014/09/23/heti_programajanlo_szeptember_23
Heti programajánló: szeptember 23-29.
süti beállítások módosítása