A Sziget dicséretét zengi az NME

2014.09.03. 12:05, rerecorder

nme sziget_1.jpg

A hét eseményének nevezte az NME a 2014-es Szigetet legutóbbi számában és lényegében a teljes cikk csak dicsérő jelzőkkel teli - kiemelt helyen a Manic Street Preachers koncertjével (akikkel különben mi is készítettünk interjút a helyszínen).

Úgy néz ki, jövőre se jön kevesebb látogató a Szigetre Nagy-Britanniából, hiszen a Sziget angol sajtója meglehetősen pozitív. A világ egyetlen popzenei hetilapja "az európai fesztiválnaptár ékszereként" jellemzi az eseményt, de a cikk további részében sem fukarkodik a túláradó jelzővel, a fellépők névsorát például "pokoli jónak" nevezi. A Szigetet kulturális sokk-ként hasonlítják össze a Reading & Leeds-szel. Aztán megszólaltatják La Roux-t (akit mi is szintén megszólaltattunk), a Manic Street Preacherst, valamint öt lelkes fesztiválozót is. A mérleg több, mint pozitív. A Manics, a Queens Of The Stone Age, a Prodigy, az Outkast, La Roux, a Jagwar Ma és Skrillex fellépése mind nagyon tetszett a lap újságírójának, a Manics basszusgitárosa pedig ekként helyezte el a Szigetet: "a fesztiválok Premier Ligájában Bajnokok Ligáját jelentő helyen áll." Aztán a cikk úgy folytatódik, hogy a MSP harmadszor lép fel a fesztiválon és nyilvánvaló, hogy Magyarország imádja a zenekart - na erre azért kíváncsiak lennénk mégis mennyire igaz, de ha Angliában ilyen a hírünk, azzal azért még meg lehet békélni. Egy biztos, angolok jövőre is lesznek a Szigeten, alighanem többen, mint idén.
 

A MANIC STREET PREACHERS AMÚGY ÉPP A NAPOKBAN ÜNNEPELTE CSÚCSLEMEZÉNEK HÚSZ ÉVES JUBILEUMÁT - SZERESSÜK ŐKET, MAGYARORSZÁG!


a teljes cikk így néz ki: nme sziget.jpg


és akkor már egy idevágó Manics-dal: 


JÖN A 25. RECORDER MAGAZIN! JÖN AZ AUSTRA! REC025 LAUNCH PARTY SZEPTEMBER 11-ÉN. 

https://recorder.blog.hu/2014/09/03/a_sziget_dicseretet_zengi_az_nme
A Sziget dicséretét zengi az NME
süti beállítások módosítása