REC025 magazin launch party - Jubileumi Recorder-lapszám, amit egy Austra-koncerttel ünnepelünk!

2014.09.01. 13:52, rerecorder

rec025 launch.jpg

2011 augusztusában - azaz három éve - jelent meg először a Recorder magazin, a REC001, 2014 szeptemberében pedig érkezik a jubileumi huszonötödik szám. Mit mondjunk? Annyira boldogok vagyunk, hogy az Austra szeptember 11-i koncertjével ünnepeljük az eseményt!

Három éve az első Recorder címlapján az Arctic Monkeys szerepelt volna (ők végül első magyarországi koncertjükkel a REC023 borítójára értek oda), ám Amy Winehouse halálhíre miatt a nyomdába adás előtti utolsó pillanatban változtatások mellett döntöttünk, így született meg az első szám. Azóta eltelt 36 hónap és eleinte kéthavonta, majd 2013 májusától, a REC011-től kezdve havonta jelentünk meg, eddig összesen huszonnégyszer, ami azt jelenti, hogy a 2014. szeptember 11-én kijövő lap lesz a huszonötödik.

Komoly mérföldkő ez számunkra, amit a fantasztikus kanadai elektropop/dreampop-zenekar, az Austra koncertjével fogunk ünnepelni. A torontói Austra Katie Stelmanis énekes-billentyűs-dalszerző köré épül, őt korábbi zenekarának a Galaxynek a dobosa, Maya Postepski és a Spiral Beach indierockegyüttes basszusgitárosa, Dorian Wolf egészíti ki. 2010-ben jelent meg az első kislemezük, a rajta hallható, The Knife-rokon dark elektropop zene kereteit pedig azóta egyre csak tágítják, finomítják. A 2011-es Feel It Break debütlemezen már készen volt a dramatikus ének+hűvös szintihangok+hipnotikus ritmusok összetevőkből álló hangzásvilág (Stelmanis klasszikus zenei képzésben részesült), amit a 2013-as Olympia című második lemezen lényegében tökélyre fejlesztettek (az albumot mi is az év legjobbjai közé választottuk). Stelmanisék azóta se állnak le, a tavalyi anyaghoz készítettek például éjszakai, szabadtérben szexelős, és megmagyarázhatatlanul bizarr klipeket is, de júniusban már egy egészen új, négyszámos EP-vel (Habitat) jelentkeztek, amin a címadó dal a korábbi hagyományok egyik legfülbemászóbb folytatása, a maradék három - lényegében instrumentális - szám viszont inkább a tiszta tánczene felé tekinget.

INTERJÚNK AZ AUSTRA ÉNEKESNŐJÉVEL: KANYARGÓS ÚT AZ OPERÁTÓL A HOUSE-IG!

A teljesen aktuális, élőben is nagyra tartott zenekar első magyarországi fellépése igen örvendetes fejlemény, tökéletes kezdése az őszi koncertszezonnak és tökéletes megünneplése a huszonötödik Recorder magazin megjelenésének is.

a REC025 Launch Party és a budapesti Austra-koncert a Facebookon: http://bit.ly/REC025party

 

AJÁNDÉK SENNHEISER MOMENTUM ON-EAR FEJHALLGATÓ IS JÁR A BULI EGYIK RÉSZTVEVŐJÉNEK!

 

Itt vehetsz elővételben jegyet olcsóbban (amíg van belőle):

www.tixa.hu

www.tex.hu

Ticket Express-jegyirodák

Musicland + Neon Music

Wave

Központ

Dürer Kert

az Austra legutóbbi, Olympia című nagylemeze teljes egészében: 


a friss Habitat EP: 


Forgive Me klipje: 


a Lose It videója: 

Címkék: magazin austra rec025
https://recorder.blog.hu/2014/09/01/rec025_magazin_launch_party_jubileumi_recorder-lapszam_amit_egy_austra-koncerttel_unnepelunk
REC025 magazin launch party - Jubileumi Recorder-lapszám, amit egy Austra-koncerttel ünnepelünk!
süti beállítások módosítása