Festmények énekelnek az Arcade Fire új klipjében

2014.08.15. 15:16, Frontrecorder

arcadefire.jpg

Az Arcade Fire negyedik albumáról (a Reflektor, az Afterlife és a We Exist után) negyedikként a You Already Know kapott klipet, méghozzá egy jópofa házi videót, amelyben reneszánsz portréfestmények énekelnek Will Butler helyett.  

A REFLEKTOR ALBUMRÓL HÓ MÁRTON ÍRTA MEG A VÉLEMÉNYÉT PROFÜL ROVATUNKBAN.

Az Arcade Fire lelkes híve a formabontó interaktív klipeknek (a legutóbbi albumuk címadó dalához is ilyen készült), ám az új kisfilmjük ennek pont a szöges ellentettje, egy amatőr videó fapadosan kivitelezett poénnal. A nyolcvanas évek brit gitárpopját idéző fülbemászó You Already Know klipje tipikus házi próbatermi videónak indul, a zenekart látjuk, amint - feltehetőleg a lemez felvételének helyszínéül szolgáló elhagyott jamaicai kastélyban - játssza a dalt, aztán a kézi kamera ráközelít egy festményre a falon, amelyik be van mikrofonozva, és amikor Will Butlernek be kellene lépnie, helyette a kép kezd énekelni. Az éneket aztán további festmények viszik tovább, és hogy mindeközben hol van az Arcade Fire frontembere, azt nem nehéz kitalálni, de a végén persze erre is fény derül. Íme, ilyen az, amikor az Arcade Fire egy laza, szórakoztató, szimpatikus zenekar képét mutatja.

Apropó, szórakoztató. A zenekar a jelenlegi turnéján azzal szórakozik, hogy a (tőlük) legváratlanabb feldolgozásokkal hökkenti meg a közönséget, előkerült már eddig Echo And The BunnymenThe Smiths, R.E.M., Blondie, The Clash, PrinceCreedence Clearwater Revival, Jane's Addiction, Guns N' Roses, a Beverly Hills-i zsaru főcímzenéje, Dead Kennedys, Nirvana, a Vissza a jövőbe betétdala és Feist, hogy csak párat említsünk, és ez az elképesztő sor valószínűleg még sokáig folytatódik. Közben pedig egy remek remix is érkezett, az ausztrál Flume készített egy tízperces melankolikus house-átiratot az Afterlife című dalból:

Címkék: arcade fire
https://recorder.blog.hu/2014/08/15/festmenyek_enekelnek_az_arcade_fire_uj_klipjeben
Festmények énekelnek az Arcade Fire új klipjében
süti beállítások módosítása