Klippremier! Konyha: Vegyétek el a mobilom

2014.08.12. 11:00, rerecorder

Konyha_Sajto2014_Tiszai_1.jpg

A Magashegyi Underground gitárosaként is ismert Szepesi Mátyás vezette Konyha trió 2012-ben adta ki Konyhanyelv című eklektikus, garázsrocktól folkzenéig kalandozó debütalbumát, idén ősszel pedig már érkezik is a második lemez Elmentek a szörnyek címmel, amihez a Vegyétek el a mobilom már a második beharangozó dal, egysnittes, klassz buliklippel.

A Konyha trió azzal az önmeghatározással kezdett zenélni, hogy popzene hangos, koszos gitárokkal és furfangos szövegekkel” - és tulajdonképpen a mai napig helyt álló. Szepesi Mátyás ugyan manapság a Magashegyiből is ismert, de volt neki már egy másik zenekara is: a kilencvenes évek második felétől üzemelő, a kétezres évek első felében két albumig jutó Egyszercsak poprockzenekar, a Konyha azonban eredetibb, erősebb formáció, sokkal kiérleltebb dalokkal. És ezt nem csak a most bemutatásra kerülő Vegyétek el a mobilom, de a szintén őszi lemezt felvezető Lesz majd egyszer című dal is alátámasztja. A pörgős, szövegében is ötletes mostani új dalhoz egy egysnittes bulivideót forgatott a PUR E alkotócsoport (róluk legutóbb Frenk és Baksa-Soós Attila közös klipjekor szóltunk), a vágásmentes videóban a dal szövegéhez passzoló hangulat uralkodik: teltházas, nem feltétlenül mobilbarát parti zajlik.

A klipben a zenekar barátai, rajongói alakítják a szereplőket (senkinek nem esett bántódása, leszámítva, hogy két hétig mindenki konfettit szórt a hajából), a fő karakter viszont természetesen a dalszerző-frontember, aki mesélt nekünk a dal születéséről és a videó ötletéről: A dalt két dolog ihlet(het)te. Az egyik az a – velem is többször megesett – helyzet, amikor az ember alkoholszintje kellően megszépíti az emlékeket ahhoz, hogy volt pártnerének írogasson üzeneteket, akár egy buli kellős közepéből. VEGYÉTEK EL A MOBILOM!

A másik pedig a legszürreálisabb beszélgetés, amit valaha hallottam. Egy másnapos pincér mesélte szabadnapos kollégájának, szilveszter délutánján. „Annyira kemény buli volt, semmire nem emlékszem. Reggel találtam a kimenő SMS-eim közt egy üzenetet, amit 4:00-kor küldtem egy vadidegen számra, hogy "Gyere ide és verj össze", majd 4:32-kor küldtem egy másikat azzal, hogy "Köszönöm!" MÁSKOR VEGYÉTEK EL AZ ÖVÉT IS!”


a Konyha Facebook-oldala


a Vegyétek el a mobilom találó videója: 

https://recorder.blog.hu/2014/08/12/klippremier_konyha_vegyetek_el_a_mobilom
Klippremier! Konyha: Vegyétek el a mobilom
süti beállítások módosítása