A gépek is véreznek - Lusine új klipje

2014.07.21. 11:44, subrecorder

lusine_1.jpg

Lusine-t, az amerikai IDM producert mindig is izgatta, hogy az elektronikus kellékek pontosan hogyan is működnek - főleg azok, amelyekkel ő maga is készíti zenéit. Ez a matatás a számain is hallatszik, minden egyes kis hang úgy van elhelyezve bennük, mintha apró gépezetek lennének, ahol ha a legkisebb alkatrész is elromlik, borul az egész mechanika. Új videójában most betekintést nyerhetünk abba a helyzetbe, hogy mi lenne, ha ezek a gépek vérrel működnének. Akárcsak mi, emberek. 

A Lusine szó amúgy örményül holdat jelent, illetve közkedvelt keresztnév is az országban, franciául pedig a L'usine annyit tesz: a gyár. A név mögé bújó Jeff McIlwain nevű texasi producer jól választott magának alteregót, valóban úgy szállítja a lemezeket és EP-ket 1999 óta, mintha futószalagon gyártaná őket. Viszont ez a minőségükön nem hallatszik, mindegyik tele van okos, otthonra szánt, fejhallgatós elektronikus zenével. Új dala, az Arterial, amelyhez most videó is készült, bensőségesebb szerzemény, mint tavalyi, The Waiting Room című lemezének számai, de ugyanúgy itt vannak a Lusine-ra oly jellemző analóg, akusztikus szintihangok és a stílusokon átívelő meghatározhatatlanság. 


A THE WAITING ROOMRÓL ITT ÍRTUNK, IGEN POZITÍV HANGVÉTELŰ KRITIKÁT.

Christophe Thockler rendező különleges természetes anyagokat felhasználó (jég, vér), sokszor csupán állóképekből felépülő videói egyre több figyelmet kaptak az utóbbi időben, most az Arterialhoz eddigi talán legjobb munkáját szállította. A négy perces klip elkészítéséhez 30 percnyi nyersanyagra és 7000 fotóra volt szükség, nem véletlen, ahogy Lusine a zenéjében, úgy a videóiban is maximalista kíván lenni, a tökéletes beállítást keresi, és ehhez remek partnere volt Thockler. A rendező így ír a projektről: "Ennek a dalnak a bonyolultsága, hogy hideg és meleg hangok egyaránt előfordulnak benne, arra inspirált, hogy megalkossak valamit, amit elektrorganikusnak lehet nevezni. A vért és emberi szövetet kevertem össze LED-ekkel, képernyőkkel, alaplapokkal. Az eredmény egy szerintem igen érdekes film lett, amelyben nem igazán értjük, hogy mi történik, de azt képzeljük, hogy ez a gép vérrel működik, vagy vért állít elő. A 80-as és 90-es évekbeli filmek és klipek igen nagy hatással voltak rám a készítése közben, itt-ott elrejtettem apró utalásokat Coppola Draculájára, a Terminátorra, Carpenter A Dologjára, a Videodrome-ra és Peter Gabriel Digging In The Dirthöz készült kisfilmjére." Az Arterial egyébként Lusine új EP-jén fog helyet kapni, amelyre nem kell már sokat várni, augusztus 5-én fog megjelenni.


Lusine új videója, a Arterial című dalhoz:

Címkék: lusine
https://recorder.blog.hu/2014/07/21/a_gepek_is_vereznek_lusine_uj_klipje
A gépek is véreznek - Lusine új klipje
süti beállítások módosítása