Klippremier! WNDRBND: Royals Wanna Know

2014.07.14. 20:10, rerecorder

001_WNDRBND_TAGOK_EGYUTT_2_1.jpg

Hogy mi az a WNDRBND? Magyarradar rovatunkban megírtunk mindent, mi tudható a formációról, már csak éppen az kellett, hogy hallhassunk is valamit a szupergruptól csütörtöki élő bemutatkozásuk előtt. Hát most itt egy dal, ami valóban egy élő mashup sok-sok ismert slágerből - nagyon másképp. 

A Royals Wanna Know című dal mintapélda a WNDRBND teljes eddigi repertoárjára, azaz több, jól ismert dalból raknak össze egy vadi újat, amit azért persze részleteiben fel lehet ismerni. Így nem is rontanánk el senki játékát, találja ki mindenki maga, hogy az alábbi szám mi mindenből tevődik össze (a megoldásokat azért a klip után eláruljuk). A bemutatkozó koncert előtti (Benkő Bálint által rendezett) videó is az élő összetevőre koncentrál, ahogy a zenekar mondja "a klip hű maradt az élő hangszerjátékhoz, minden, ami a felvételen hallatszik az ott élőben jött létre. A forma a nyugati zeneiparban nagy népszerűségnek örvendő "Live Session"-ként fogalmazható meg (KEXP, CTRL-In sessions stb.)."


a WNDRBND július 17-én mutatkozik be élőben a margitszigeti WNDRLND-ben, Facebook-eseményoldal


és akkor az első WNDRBND-dal és klip, a Royals Wanna Know


itt pedig a mashup összetevői:

Hunor és Yank dobjai a Queen-féle We Will Rock You és a Led Zeppelin-féle Good Times, Bad Times ütemeire vernek
Bécsy Bence az Arctic Monkeys Do I Wanna Knowjából penget bele a dalba, de a Dr. Dre-féle The Next Episode-ból is úszik be téma
Heilig Tomi a Beatles Come Togetherjét basszusgitározza
Stahl Barbi meg persze Lorde Royalsát énekli.

Címkék: klippremier wndrbnd
https://recorder.blog.hu/2014/07/14/klippremier_wndrbnd_royals_wanna_know
Klippremier! WNDRBND: Royals Wanna Know
süti beállítások módosítása