Klippermier! Soulwave: Szélcsend

2014.07.13. 16:48, Frontrecorder

soulwaveszelcsend.jpg

Két hete mutatkozott be Magyarradar rovatunkban a Soulwave "hippie rock & indie pop" zenekar, és ott már elhintették, hogy hamarosan előállnak az első magyar nyelvű dalukkal. Nem kellett rá sokáig várni, itt is van a szóban forgó szerzemény Szélcsend címmel, rögtön egy - minden szempontból naturális - klip formájában, amely nálunk látható először. 

"A Szélcsend az első magyar nyelvű dalunk a zenekar fennállásának hét éve alatt, ezért gondoltuk
úgy, hogy szeretnénk mindenképp megkoronázni egy videoklippel. Az elképzelés az volt, hogy az élő akusztikus videókhoz hasonló hangulatú szabadtéri videót forgatunk. Ehhez helyszínként gyakorlatilag a zenekar szülőföldjét, a Rába-partot választottuk ki, és rögtön sikerült beleszaladni egy kisebb záporba, ezért a tervezett teljes nap helyett csak felet tudtuk.forgatni. A klipet jómagam rendeztem és vágtam, az operatőri munkát pedig Hidvégi Márton és Vörös Balázs végezte. Igyekeztünk a szám folkos-akusztikus hangulatához illő környezetet a lehető legtermészetesebb eszközökkel megjeleníteni" - meséli Fodor Máté, a Soulwave énekes-gitárosa. A dalt élőben először július 19-én adják elő a körmendi az Alterába Feszitválon, amit a klipforgatás helyszínétől körülbelül egy kilométerre rendeznek. A zenekar ezután az ausztriai Bildeinben játszik a Picture On Festivalon.

Íme, a Soulwave legújabb, csendesen induló, aztán a végére felerősödő intenzitású, enyhén countrys indiefolk dalához készült klip, csak természetesen:

https://recorder.blog.hu/2014/07/13/itt_a_szelcsendes_uj_soulwave-dal
Klippermier! Soulwave: Szélcsend
süti beállítások módosítása