Szakadj ki, mielőtt megszakadnál - Bánkitó Fesztivál

2014.07.11. 20:12, subrecorder

10410743_680214925349698_2144418521734962054_n.jpg

Július 17. és 19. között hatodik alkalommal rendezik meg a Bánkitó Fesztivált, ami egy bringás rendezvényből nőtte ki magát komoly hazai neveket felvonultató kult-találkozóvá. Folytatjuk kis hazai nyári fesztiválokat bemutató sorozatunkat, a Rakéta, a MésziStock, a Tejbár Tábor és a Tű Fokán után most a "legkevésbé kicsi"-ről ejtünk szót.

Szakadj ki! - ez a fő üzenete a szervezőknek, ezzel invitálnak a Bánkitó Fesztiválra. Hogy honnan szakadj ki, azt nem részletezik, de minden bizonnyal mindegyikőnknek van honnan. A munkahelyedről, a szaunává avanzsált lakásodból, az idegesítő rokonok közül, vagy egészen egyszerűen a hétköznapi énedből. Itt úgy nézhetsz remek magyar koncerteket, hogy napközben sem kell a városi szupermarket előtt megcsinálni magadnak a programot, továbbá rengeteg filmvetítés, színházi produkció és beszélgetés vár az esti bulikon kívül. Ráadásul számos fontos társadalmi üggyel és civil szervezettel találkozhatsz itt; olyanok tartanak majd előadásokat és beszélgetéseket, mint a Város Mindenkié, a Kettős Mérce, vagy az Amnesty International

Zeneileg idén lesz a legerősebb a Bánkitó, a három legnagyobb néven (Akkezdet PhiaiBëlga, Žagar) kívül sok érdekes kisebb-nagyobb előadót nézhetünk majd meg. Lesz például Fran Palermo, Qualitons, Venice Valley, Népi Papa és a Haverok, Mary Popkids, és Middlemist Red. Az elektronikus zene kedvelőit két helyszín is várja, a legjobb underground producerekkel (Tom Select, Subotage, Norwell, S Olbricht). Természetesen a rendezvény bringás múltját sem felejtették el a szervezők, nem csak, hogy szívesen várják a két keréken érkezőket, de külön biciklis túrát is indítanak Vácról a fesztivál területére. 


A QUALITONS ÚJ DALÁNAK PÉLDÁUL NÁLUNK VOLT A PREMIERJE MÁJUSBAN.

Bár a Bánkitól évről évre egyre nagyobb, az alapvető hozzáállás nem változott: ez még mindig Magyarország legcsaládiasabb fesztiválja. A jegyár a programhoz, a helyszínhez és a lehetőségekhez mérten viccesen alacsony (bérlet elővételben: 9500 Ft) és bent sem kell választanod, hogy ma enni, vagy inni fogsz. 


Rövid összeállítás a fellépők munkásságából:









Címkék: bánkitó
https://recorder.blog.hu/2014/07/11/szakadj_ki_mielott_megszakadnal_bankito_fesztival
Szakadj ki, mielőtt megszakadnál - Bánkitó Fesztivál
süti beállítások módosítása