Divat&magyar: DAIGE

2014.07.03. 18:32, Frontrecorder

daigeindex.jpg

A nyár az élénk, vibráló színek évszaka, a női ruhákat és táskákat kínáló DAIGE esetében viszont egész évben tart a színrobbanás. Kollekcióik nem csak felvillanyozó tarkaságukkal tűnnek ki, de sportosan laza eleganciájú sziluettjeikkel és az apró részletek meglepő vagányságával is egy friss, üde stílust képviselnek. Nem véletlenül rajong egyre több fiatal hazai énekesnő a divatmárkáért, melyet az alapító tervező Tóth Melinda mutat be. Plusz azt is elárulja, melyik felkapott fiatal külföldi énekesnőt öltöztetné szívesen.

Magunkról: A DAIGE célja, hogy ebbe a minimalizmus uralta divatkorszakba színt, humort, koncepciót vigyen. 

Mióta: 2012

Kik: A tervező én vagyok, Tóth Melinda és Kaptay Anna, Hudecz Anna, Ficsor Tímea alkotják a menedzsmentet.
Kiknek: Olyan nőknek, akik alapvetően lazák, sportosak, a kényelmes viseletet szeretik, de képesek hordani elegánsabb, nőiesebb darabokat is hangulatuktól függően. Természetes, nyitott, érdeklődő nőknek készülnek a ruhák, akik a világot és saját magukat is képesek némi iróniával szemlélni.

Mottó: Vodkaszóda-lime!

daige1.jpg
Inspirációk: Az eddigiekből a teljesség igénye nélkül: baseball, hiphop kultúra, Florida, szörf, hiking, paplanernyőzés, a rejtett belső erőink, az Enter The Void című film...

Anyagok: Lágy esésű anyagokkal dolgozom, mint a selyem, a muszlin, de használok pamutot, puplint, gyapjút. Mindig örülök, ha találok érdekes felületű, vagy összetételű textileket, de ez itthon azért sajnos ritkábban fordul elő.

Színvilág: pink, babakék, pisztácia, levendula, fekete, fehér, sárga, narancs. Imádom a színeket, talán csak a pirosat nem használom soha.

Egyedi jegyek: váratlan szabásvonalak, koncepciózus/tematikus kollekciók és printek.

Stílus / koncepció: Hordható, laza elegancia, érdekes vonalvezetéssel, részletmegoldásokkal és színekkel.

daige2.jpg
Következő kollekció: A jövő téli kollekciót a dadaizmus és Hans Arp művei inspirálták. A tervezés fő elve a "rendezett esetlegesség" volt, absztrakt és geometrikus formák, kollázstechnika és kézi rajzok inspirálták a vonalvezetést, a mintákat és a felületeket.

Vízió: Ősszel tervezzük, hogy - másodjára - megjelenünk a London Fashion Weeken. Folyamatos, aktív jelenlét a külföldi piacon és stabil vásárlóbázis kiépítése a tengerentúlon, elsősorban Amerika nyugati partvidékén. Itthon pedig tovább növelni az márka ismertségét és sok-sok DAIGE ruhát és táskát viselőbe szeretnénk botlani Budapest utcáin.

Kedvenc / a márkához passzoló zene: 

Ezt a AW14-es kollekció tervezése alatt milliószor meghallgattam:



Sokat dolgozom éjszaka, ehhez imádom a Sekuoia hangulatát:



-t egyszer mindenképp fel szeretném öltöztetni:



és ha már nem vesszük magunkat túl komolyan:

Legnagyobb eredmény: a London Fashion Weeken való részvétel és annak pozitív hozadékai, valamint a brit Vogue online felületén való kétszeri megjelenés.

Legismertebb viselő: Odett, Harcsa Veronika, Herrer SáraSonya, Radics Gigi. Nagyon örülünk, hogy egyre többen keresnek meg bennünket együttműködés céljából és nagyon szívesen támogatunk ruhákkal olyan előadókat, akik közel állnak ahhoz, amit a DAIGE képvisel.

Árak: ruhák 12 990-től 79 990 forintig, táskák 8990-től 34 990 forintig.

Üzlet vagy showroom: Megtalálhatóak vagyunk a Retrockban, illetve a showroom a Heinrich Alkotói Szinten (Üllői út 32. 2. emelet) van.

daige3.jpg


SS14 Enter The DAIGE lookbook fotók: Hencz Péter

https://recorder.blog.hu/2014/07/03/divat_magyar_daige
Divat&magyar: DAIGE
süti beállítások módosítása