#VOLT szerda: derűre ború, Morcheebára MGMT

2014.07.03. 14:00, Recorder.hu

volt_esokabatcsok_1.jpg

A VOLT Fesztivál első napjának két leginkább várt fellépője a Telekom Nagyszínpadon vendégeskedő Morcheeba és az MGMT volt. Előbbi már hosszú idő óta a hazai fesztiválközönség nagy kedvence, utóbbi pozíciója idehaza nem ilyen egyértelmű, de szintén nem először látogattak el hozzánk. Persze a lényeg nem is ez, hanem az, hogy az adott pillanatban milyen koncertet adnak. Amit viszont senki nem várt, az a jókora dózisban érkező zivatar, és a percek alatt közel 10 fokot eső hőmérséklet (nyitóképünkön: időtöltés esőben, az Icona Pop koncertje alatt).

Budapest-Sopron? Kényelemszerető, de kísérletező kedvű fesztiválozókként kipróbáltuk a Telekom által fejlesztett, a klasszikus telekocsizást témába vágó extrákkal megfejelő Zenekocsi szolgáltatását is - a cikk végén eláruljuk, miért is volt érdemes.

volt_soprontabla_1.jpg

 

A triphophullám által majd' 20 éve felszínre dobott Morcheeba szép lassan kellemes, középutas popzenekarrá avanzsált, amivel az égvilágon semmi baj nincs. Különösen akkor, ha élőben az újabb dalok mellett a régi slágerek is előkerülnek. Márpedig náluk ez a helyzet. A koncert nagyjából felét a régi slágerek tették ki, ügyesen adagolva közéjük a kevésbé ismert újabb dalokat. A közönségnek egyértelműen bejött ez a mix, hiszen az eső megérkezése előtti fűben üléshez remek háttérzenét szolgáltatott - és persze Skye, a csapatba nemrég visszatért énekesnő látványelemnek sem volt utolsó.

volt_skye.jpg

Az őket követő MGMT-t aztán már nagyon szerencsétlenül, ha nem is elmosta, de végigkísérte a hol viharosabban, hol kevésbé erősen bedurvuló eső, ami érezhetően elég sok embert elriasztott, vagy legalábbis a környező fedett kocsmaegységekbe menekített, ahonnan aztán könnyen ki lehetett rohanni az első album slágereit hallva. Mert bizony a Time To Pretend, az Electric Feel és mindenekelőtt a Kids még ma is minden körülmények között beindítják a közönséget. Részben persze az MGMT is hasonló cipőben jár, mint a Morcheeba (tekintve, hogy a többség tőlük is ezeket a jól ismert dalokat várják el), de náluk a középutasság vádja szóba sem jöhet. Sőt. Az utóbbi két album merész őrült pszichedéliája nemcsak bátor váltás volt, de napjaink   egyik legizgalmasabb együttesévé is tette őket. Ezt a pszichedelikus kavalkádot élőben a háttérvetítés viszhangozza leginkább, amihez még csak hasonlóan elborultat sem láttunk soha. Kár, hogy ezek a részletgazdagabb, sűrű dalok nem mindig hallatszottak a legjobban, amibe lehet az egyre romló időjárás is belejátszott, ki tudja. Azért mindennek ellenére remek volt látni (még ha a szakadó eső miatt kissé homályosan is) ezt a kicsit geek, kicsit (na jó, nagyon) a Flaming Lips-re emlékeztető zenekart, akik jobb körülmények között bizonyára még ennél is emlékezetesebb koncertet adtak volna. De majd legközelebb.

És hogy miért érte meg bejelentkezni a Telekom Zenekocsi app használatára? Nemcsak azért, mert olyan útitársakat kaptunk magunk mellé, akikkel nem volt vita, hogy a háromórás kocsiút alatt milyen zenéket hallgassunk (ugyanolyan ízlésű rajongók közül választhattuk ki a legszimpatikusabbakat), hanem ezek miatt az ajándékok miatt is:

volt_szemful.jpg

Az MGMT messziről, párában:

volt_mgmt.jpg

Egy laza nyári szórakozásra érkező MGMT fan elázás előtt nem sokkal:

volt_esoeleje.jpg

 

 Holnap folytatjuk...

(a cikk a Telekom támogatásával készült)

https://recorder.blog.hu/2014/07/03/_volt_szerda_derure_boru_morcheebara_mgmt
#VOLT szerda: derűre ború, Morcheebára MGMT
süti beállítások módosítása