Dalpremier! Bülbüls & MYGL: Elment otthonról a lány

2014.06.30. 13:11, rerecorder

cover_B&M.jpg

Emlékeztek, amikor még csak inkább hallani lehetett róla, hogy a Qualitons gitárosának, Szőke Barnának van egy tánczenei szólócucca néhány remixszel? Hát, azóta idén eléggé beindultak a dolgok a MYGL nevű projekt körül: bemutatta első saját szerzeményét, rögtön egy szép klippel, egy hónapja kiadott egy nyári dalt, ami kazettán is megjelent és máris itt egy újabb felvétel, ami kollaboráció a bedroompopos Bülbüls trióval (a nyitóképen MYGL és a Bülbüls énekesnője, Takács Noémi).

Ez persze még csak nem is minden, hiszen MYGL hamarosan élőben is bemutatkozik, mégpedig július 6-án, most vasárnap a VOLT-on, ahol ez a szerzemény is elhangzik majd. De hogyan jött a kollaboráció a két formáció között? MYLG válaszol: "Demeter Géza, a Bülbüls egyik dalszerzője keresett meg úgy két hete, hogy átküldhet-e egy éneksávot, ami a következő Bülbüls EP első dala lenne. Erre készítettem az alapot, amiből végeredményként ez a közös felvétel lett. Ez a dal pörögni fog - már a hosszabb verziójában - a többi saját dallal és eddig elkészült remixszel együtt, a Volt fesztivál utolsó napjának hajnalán, de lesz egy-két meglepetés remix is, amit csak a helyszínen lehet hallani először!" 

A szintén nyári témájú, tengerre elhúzós szövegű dalban egy kevés felhő is megjelenik, ahogy a bőven adagolt basszusú dalban is akad egy szolidan eltávolító disszonancia, ami leginkább Takács Noémi lebegtetett énekében érhető tetten és amitől csak még inkább egyedi lesz az egész.

az Elment otthonról a lány - MYGL és a Bülbüls közös szerzeménye: 

https://recorder.blog.hu/2014/06/30/dalpremier_bulbuls_mygl_elment_otthonrol_a_lany
Dalpremier! Bülbüls & MYGL: Elment otthonról a lány
süti beállítások módosítása