Mac DeMarco gyilkol és...salátagyereket szül?

2014.05.24. 12:55, subrecorder

mac demarco.jpg

Ha nem ismernénk a garázsrockert, komolyan aggódhatnánk a videóban szereplő Mac DeMarcoért. Mivel azonban tudjuk, hogy miféle ötletek szoktak kipattanni az agyából (például ugye nem rest a nőt keresni magában), ezért inkább ilyenkor csak elmerülünk az élményben. Azért a Passing Out Pieceshez készült klip már tényleg egy új szint.

Ha létezik valaki, aki komolyan gondolja a slacker életfilozófiát, akkor az a kanadai Mac DeMarco. Abban a korban, amikor az indierock színtér friss szereplői legtöbbször azon versenyeznek, hogy kinek lóg mélyebbre az orra, őt sosem érdekelték az elvárások, meg különben is: az élet túl szar ahhoz, hogy ne röhögjünk rajta! Két nagyszerű 2012-es megjelenés (Rock And Roll Night Club EP, 2) után idén márciusban hozta ki Salad Days című nagylemezét, amely amellett, hogy megtartotta az eddigi anyagok DIY filozófiáját, már azért a maga léhaságában egy komolyabb előadó képét mutatta. 


MAC DEMARCO VIDEOJÁTÉK? IGEN, ILYEN IS VAN!

Erről a lemezről az első kiadott dal a Passing Out Pieces volt, egy laza, játékos szintifutam által vezetett szerzemény. Ehhez készített most "hagyományos promóciós terméket", egy videoklipet, aminek legfőbb erénye az, hogy felkészülhetünk bármilyen durvaságra, azért ez után a négy perc után biztosan átgondoljuk majd, amit az életről tudunk és hiszünk. DeMarco zenésztársa, Pierce McGarry rendezte a kisfilmet, története...nos, bonyolult. Az egész azzal kezdődik, hogy Mac és haverja épp egy főzős műsort néznek, ahol a szakács a saját kézfejét vagdossa késével. Hősünk teljesen odavan a show-ért, mivel azonban társának kevésbé tetszik, ezért sajnos ő elég hamar kivégzésre kerül a fürdőszobában. A saját magát alakító DeMarco később is több durva gyilkosságot követ el, valamint elszív egy cigit is, amit előtte fehérítővel locsoltak le. Ettől teljesen beáll és elég komoly dolgokat kezd hallucinálni. Innentől nehéz megállapítani, mi a valóság és mi nem az, bár azért a fejes saláták közt, fürdőkádban életet adós jelenetre lenne tippünk. Mindezt szemcsés videokazetta minőségben élvezhetjük végig, szerintünk mindenképpen megéri. 


TAVALY ITTJÁRTAKOR INTERJÚT IS KÉSZÍTETTÜNK DEMARCOVAL.

A Passing Out Pieces kretén/zseniális videója: 

Címkék: mac demarco
https://recorder.blog.hu/2014/05/24/mac_demarco_gyilkol_es_salatagyereket_szul
Mac DeMarco gyilkol és...salátagyereket szül?
süti beállítások módosítása