Premier! Gelka feat. Phoenix Pearle: Being You EP

2014.05.19. 17:15, Frontrecorder

gelkapress.004.jpg

Ahogy azt a télűző februári mixük kapcsán beharangoztuk, a downtempo hazai kiválóságai, a budapesti Gelka duó megjelentet egy EP-t a brit énekesnővel, Phoenix Pearle-lel közös daluk, a Being You remixeiből. Az átiratok - melyek készítői között van legendás chillout producer és ifjú future garage titán is - itt hallhatók elsőként.

A Being You nem az első dal, amit a Café Del Mar hazai nagykövetei a bársonyos hangú énekesnővel közösen jegyeznek. Még 2007-ben Budapesten vették fel vele a Soon című dalt, ami szerepelt a Gelka 2008-as albumán, a Less Is More-on, illetve külön kislemezen is megjelent a brit George Evelyn (Nightmares On Wax) kiadójánál. Az akkor Ella May nevet használó Sara Garvey később váltott Phoenix Pearle-re, ez egyébként eredetileg egy duót jelölt, de egy ideje ő egyedül áll mögötte. 2013 áprilisában jött ismét Budapestre, hogy felénekelje a Being You-t, ami a Café del Mar Vol. 19. válogatáson jelent tavaly június végén. "Szeretjük ezt a számot, mindenképp akartunk egy EP-t is kihozni belőle, és ezért kezdünk el remixerekre vadászni" - mondja a duó egyik fele, Kürti Csaba. A "vadászat" során egy nagyhal is horogra akadt Steve Miller, azaz Afterlife személyében, aki a kilencvenes évek közepén tűnt fel, és mára a chillout/downtempo egyik legendás képviselője, a Café Del Mar-válogatások szinte állandó szereplője, aki ráadásul olyan popsztároknak is készített remixet, mint a Tears For Fears, a Coldplay, vagy Lana Del Rey. A többi remixelőről/remixről meséljen röviden Kürti Csaba: "Scullious egy deep house átirattal kedveskedett. Vele elég régóta jóban vagyunk, ő egy feltörekvő house-producer Angliából, akinek az utóbbi időben eléggé meglódult a karrierje, főleg mióta kijött a Crystal Fighters-nek készített remixe. Az osztrák Kieser.Velten duóval a Poets Club Records-on keresztül ismerkedtünk meg, ők G-Stone körökben (a bécsi downtempo-iskola legismertebb képviselői, a Kruder & Dorfmeister kiadója - a szerk.) zenéltek elég sokáig, most Egotrip név alatt készítettek egy dub verziót. Phoenix Pearle pedig egy leeds-i stúdióban vette fel a saját élő verzióját, teljesen átformálta a dalt, a végeredmény pedig egy nagyon érzelmes folk-ambient cucc lett."

A nyári naplementék hangulatát árasztó, simogató Being You és a remixei meghallgathatók alább:

Apropó, naplemente, a nemrég az első hivatalos mixét (a Jockey Club Ibiza - Session 11 első lemeze) abszolváló Gelkának két hete jelent meg egy instrumentális szerzeménye a Café Del Mar - Sunset Soundtrack válogatáson, íme:

https://recorder.blog.hu/2014/05/19/premier_gelka_feat_phoenix_pearle_being_you_ep
Premier! Gelka feat. Phoenix Pearle: Being You EP
süti beállítások módosítása