Olajfinomítóban tarol a Tankcsapda

2014.05.14. 10:29, subrecorder

tankcsapda_1.jpg

Megérkezett az első dal és videó az ősszel megjelenő új Tankcsapda lemezről. A Köpök Rátok című szerzeményből kiderül, hogy aki a zenekarnak beszól, hogy ők eladták magukat, az bizony egy szánalmas patkány és féreg. A hozzá készült videó látványos lett, a MOL támogatásával készült, a Dunai Finomítóban vették fel. 

Idén 25 éves a Tankcsapda, nem is hagyják, hogy ne beszéljünk róluk. Kezdődött az évük egy 11 országon átívelő európai turnéval, ahol nagyon sokat utaztak és nagyon sok pizzát ettek meg, ennyi derült ki legalábbis az élménybeszámoló videójukból, amit az Operaházban rendezett sajtótájékoztatójukon levetítettek nekünk. A 19 állomásos koncertsorozatban nem volt magyar helyszín, és a nyáron is mindössze 8 alkalommal láthatják majd a zenekart a rajongók, de ezek a fellépések mind egyediek, különlegesek lesznek, az eddigi évek során felvett majdnem összes számukat el akarják játszani legalább egyszer, mondta Lukács László a sajtótájékoztatón. 

Nemrég egy nekünk adott interjúban a zenekar dobosa, Fejes Tamás elmondta, hogy a MOL-lal való megállapodásuk (miszerint lemezeik CD formátumban csak a benzinkutakon kaphatók, csökkentett áron) annyira bejött mindkét fél számára, hogy hülyék lennének ezen változtatni, így az október 14-én megjelenő 15. Tankcsapda album is ebben a formában lesz majd kapható. Tavaly egyébként volt egy pillanat, amikor a MAHASZ lemezeladási listájának első 14 helyét csak a Tankcsapda foglalta el, régebbi kiadványaik újramaszterelt verzióival. 

Lesz egyébként Tankcsapda sör is a nyáron, a Soproni jóvoltából. A normál világosnál némileg erősebb italból 2 millió litert főznek a a nyárra és kap egy egyedi dobozt is, amin láthatjuk majd itthoni turnéjuk állomásait. Hogy az új dalról is beszéljünk, a Köpök Rátok meglepően húzós, rég volt ennyire bólogatásra késztető száma a zenekarnak (a Köszönet doktor talán?). A MOL Dunai Finomítójában felvett videó pedig szép hatalmas terekben játszódik és a tagokról készült szuperlassítások epikus hangulatot eredményeznek. 


A Köpök Rátok videója: 


A 8 állomásos nyári turné helyszínei: 

2014.05.17.- Mogyoród, Opel Legendák Találkozása

2014.06.28.- Agárd, Pop Strand

2014.07.04.- Sopron, VOLT Fesztivál

2014.07.15.- Miskolctapolca, EFOTT Fesztivál

2014.07.26.- Debrecen, Campus Fesztivál

2014.08.16.- Esztergom, Fesztiválsziget

2014.08.20.- Zamárdi, Strand Fesztivál

2014.09.13.- Budapest, Budapest Park

Címkék: tankcsapda
https://recorder.blog.hu/2014/05/14/olajfinomitoban_tarol_a_tankcsapda
Olajfinomítóban tarol a Tankcsapda
süti beállítások módosítása