Klippremier! Mocsok 1 Kölykök: Aranykor

2014.05.08. 11:00, rerecorder

m1k.jpg

Hosszú idő óta - a 2012-es Lányok és lovak lemez óta - nem jelentkezett új dallal a Mocsok 1 Kölykök zenekar, most viszont rögtön egy olyannal, amihez pazar videót is forgattak - nem máshol, mint Japánban! De persze ezen nem is csodálkozunk, amikor utoljára mutattunk be klipet tőlük, akkor is nagyot dobtak, Cool listás mellvillantást!

Az utóbb említett Ebben az évben című dalhoz még az előző nagylemez zárószámaként készült videó, az Aranykor című dal viszont már egy vadonat új felvétel, a következő album előtt egy köztes kislemez, amelyről Pulius Tamás billentyűs-énekes beszélt a Recordernek: "Azok voltak a szép idők, abban a korban kellett volna élni... régen bezzeg minden jobb volt! Viszont aki akkor élt, nem biztos, hogy tudatában volt annak, hogy neki mennyire jó, vagy épp úgy gondolta, rossz korba született. Talán 20, 40, vagy 100 év múlva minket irigyelnek majd? Mindenesetre addig is a jelenben éljünk, ne a múltban!"

A videóról a zenekar basszusgitárosa, Lemon mesélt, és ennek megvan a jó oka: "a barátnőmet látogattam meg Tokióban az év elején, és úgy gondoltam mi sem passzolna jobban az Aranykor című dalunkhoz, mint pár szép kép a robotok és nindzsák országában. Volt pár ötletem, hogy mégis hogyan lesz az egészből zenekari videó, de az igazi ihletet az utazásom előtt elkezdett True Detective sorozat főcíme adta! Mindig is szerettem volna ilyen dupla expozíciós fotókat a zenekarról, és azt hiszem ennél jobb technikával most össze sem hozhattam volna a kint forgatott videókat az itthon maradt zenekarral. Az első napon vettem egy GoPro kamerát, és végig a kezemben volt. Aztán itthon bevonultunk a zöld háttér elé, s a kész felvételekkel elkezdtem kísérletezni. Sok egyéb teendőim mellett aztán kb. 2 hónap kemény munka után be is tudtam fejezni a videót. Szerintem kurvajó lett és ebben nagy szerepe van a The Orbital Strangers Projectnek, azaz Kotschy Gábor és Aknay Csaba operatőröknek is!"


a True Detective főcíme ihlette, dupla expozíciós klip sok-sok japánban felvett háttérképpel: 


A Mocsok 1 Kölykök beleveti magát a fesztiválszezonba, számos helyen láthatjuk majd a zenekart, elsőként június 21-én a Fishing On Orfűn.

https://recorder.blog.hu/2014/05/08/klippremier_mocsok_1_kolykok_aranykor
Klippremier! Mocsok 1 Kölykök: Aranykor
süti beállítások módosítása