Robyn és a Röyksopp együtt - közös EP és turné a skandináv kedvencektől

2014.04.23. 19:31, Frontrecorder

royksoppandrobyn.jpg

Lassan három és fél éve, hogy hiába várunk egy új Robyn-albumra, és az énekesnő közlése alapján még egy ideig várhatunk is (bár legalább már dolgozik új dalokon, ha hihetünk neki). De időnként azért hallhatjuk őt mások oldalán, így legutóbb Neneh Cherry visszatérő lemezén énekelt egy számban. A nyáron pedig közös turnéra megy a Röyksopp duóval, akikkel egy EP-t is felvett. A svéd-norvég kollaboráció két száma már most, a megjelenés előtt egy hónappal meghallgatható.

A Do It Again című ötszámos anyag keletkezésével kapcsolatban Robyn azt írja a Facebookján, hogy Bergenben, a norvég duó főhadiszállásán kezdtek el együtt dalokat írni, eredetileg egymás lemezeire, de egy idő után már olyan volt, mintha egy zenekar lennének, ezért döntöttek a közös kiadvány mellett. "Mindkettejüket szeretem emberként és zenészként is, úgyhogy ez a kooperáció számomra színtiszta luxus" - így az énekesnő. A május 26-án megjelenő EP-ről elsőként a Monument című dal részletét tették közzé:

Az instant fesztiválhimnusz trance-es címadó szám (ilyen az intelligens EDM!), illetve az nyolcvanas évekbe visszarepítő space-szintipopos Every Little Thing pedig meghallgatható itt. A Röyksopp & Robyn turné június 13-án indul a barcelonai Sónar fesztiválon, majd további európai fesztiválokat, illetve amerikai állomásokat érint. A hivatalos közlemény szerint a műsorban a közös produkció mellett lesz egy külön rész Robyn és egy külön rész Röyksopp, mindez "fényekbe, füstbe és hatalmas vidámságba csomagolva". A turné beharangozó videója:

Címkék: röyksopp robyn
https://recorder.blog.hu/2014/04/23/robyn_es_a_royksopp_egyutt_kozos_ep_es_turne_a_skandinav_kedvencektol
Robyn és a Röyksopp együtt - közös EP és turné a skandináv kedvencektől
süti beállítások módosítása