Egy este két nagylemez az Akváriumban

2014.04.18. 17:00, subrecorder

sena_4.jpg

(x) Egy este két új vagy viszonylag új album kapcsán koncertezik Sena és a Kéknyúl. Egy este két nagylemez – április 26., péntek, Akvárium Klub.

Egy este két új vagy viszonylag új album kapcsán koncertezik Sena és a Kéknyúl. "Eklektikus lett a lemez, de ez az, ami van, most ez vagyok én" - mondta Sena a 2013 tavaszán megjelent Lots Of Trees anyagáról. A számos nemzetközi közreműködővel felvett album dalaiban ugyanúgy visszaköszönnek a soul, az r'n'b vagy a hip hop elemei, mint az első, First One lemez esetében. Az új albumon azonban a sokszínű énektémák, a sajátos világlátásról, az élet és a természet szeretetéről árulkodó szövegek, illetve az afrikai gyökerekből és a kortárs popzene legfrissebb trendjeiből egyaránt táplálkozó zenei alapok ezen az albumon már tökéletes egységben forrtak össze.


SENA NEM SZÉGYELLTE KIADNI MAGÁBÓL - INTERJÚ.

Az este másik szereplője a Kéknyúl, a zenekart az itthon és külföldön egyaránt elismert billentyűs, Premecz Mátyás alapította 2008-ban, hogy izgalmasan kiaknázza a közel félszázados Hammond orgonájában rejlő könnyűzenei lehetőségeket.

A Qualitonsból, a Barabás Lőrinc Eklektricből vagy épp Sena zenekarából is ismert Premecz Mátyás a funk, a jazz és a blues unikális egyvelegeként meghatározható kezdeti Kéknyúl-stílust izgalmas, pörgő, dinamikus kortárs pophangzássá formálta, melyben a vezényszó mára az Aloe Blacc, Cee Lo Green, vagy épp John Newman nevével is fémjelzett neosoul lett. A decemberben kiadott második stúdiólemez, a The Wind Plays Me anyagát nyáron rögzítette a zenekar. Három vendégművész is közreműködik a lemezen: az Oklahomából származó 'Big' John Whitfield, a Supernem énekese, Papp Szabolcs, a ritmusszekciót pedig Gábor Andor 'UFÓ' erősíti. Ezzel az anyaggal lépnek fel az Akvárium Klubban április 26-án.

 

 

https://recorder.blog.hu/2014/04/18/egy_este_ket_nagylemez_az_akvariumban
Egy este két nagylemez az Akváriumban
süti beállítások módosítása