Itt van az első dal Lana Del Rey közelgő új albumáról

2014.04.15. 15:27, subrecorder

lana.jpg

Már lassan egy éve várjuk Lana Del Rey második lemezét, az Ultraviolence-t. Információmorzsákat már kaptunk az albummal kapcsolatban, de most végre meghallgatható az első (igazi) dal, a West Coast.

2012 januárjában jelent meg a Born To Die, Del Rey kiugró sikereket elérő első albuma (nemrég lépte át az USA-ban az egymillió eladott példányt), és alig telt el fél év, már hallhattunk pletykákat, hogy készül is a folytatás. Aztán kikerült az internetre pár dal, amiket az új anyag single-jeinek gondoltak, de kiderült, hogy régi felvételek. A címen kívül eddig csak az volt biztos, hogy a Black Keys énekes-gitárosa, Dan Auerbach a lemez producere, illetve van olyan dal, amiben szerepel is.


NEMSOKÁRA JÖN AZ ÚJ BLACK KEYS LEMEZ IS, ARRÓL IS MUTATTUNK MÁR EGY PSZICHEDELIKUS DALT.

Auerbach, mint producer mindenképpen jó jel, az első (kissé egysíkú) albumnál biztosan változatosabb és talán kissé keményebb megszólalású lemezt ígér a jelenléte. A West Coast is egy laza középtempós szám, tipikus Auerbach-riffel indul, Lana Del Rey pedig hozza a szokásos "még a verzék is lehetnének refrének" típusú popérzékenységét. A vége felé ráadásul extrának kapunk még egy igazi 90-es évekbeli nyugati-parti hiphopra jellemző elnyújtott szintihangot is. Jó dal, bár azért nem egy Video Games-, vagy Born To Die-féle világverő stadion- és rádióhimnusz. Ugyanakkor egy felnőttebb, komolyabb előadót mutat, aki lassan megtalálja a tökéletes komfortzónáját. Azt, hogy mikor jelenik meg az Ultraviolence, még nem tudni, de valamiért nagyon azt rebesgetik internetszerte, hogy Lana Del Rey is előhúz a kalapból egy Beyoncé-t és mindenfajta cécó nélkül egyik napról a másikra felteszi a teljes lemezt az iTunesra.

az új Lana Del Rey dal, a West Coast:


a single-höz készült artwork:

59823d2f.jpg


ebben a korábbi kisfilmjében az előadó megtalálja a Paradicsomot:

Címkék: lana del rey
https://recorder.blog.hu/2014/04/15/itt_van_az_elso_dal_lana_del_rey_kozelgo_uj_albumarol
Itt van az első dal Lana Del Rey közelgő új albumáról
süti beállítások módosítása