Szombaton újra Record Store Day!

2014.04.14. 16:59, subrecorder

original_amoeba-music-hollywood-los-angeles.jpg
Április 19-én újra itt van minden lemezgyűjtő- és szerető ember kedvenc napja, a Record Store Day, amelyen megünnepeljük, hogy kedvenc hanghordozónk még mindig állja az idő sarát, és még mindig életben van. Rengeteg különleges megjelenést időzítenek erre a napra a kiadók és előadók, ezekből szemezgetünk, valamint a naphoz kapcsolódó hazai eseményeket is számba vesszük.

Minden április harmadik vasárnapján ünneplik a Record Store Day-t, Magyarországon a Deep, a Musicland/Neon Music és a Wave lemezboltok a hivatalos terjesztési és eseménypontok. A Musiclandben és a Wave-ben koncertek is lesznek ezen a napon, előbbiben fellép a Blahalouisiana, a Spark The Hawk, a Jurij, az Ivan & The Parazol, sőt még az aznap este A38-on koncertező The Veils frontembere is beugrik egy akusztikus minifellépés erejéig - a koncerteket ráadásul élőben nézhetjük, itt. A különleges megjelenéseken kívül minden kapható CD-t és DVD-t 10% kedvezménnyel vásárolhatunk meg (Facebook esemény). A Wave-ben minden lemezre kapunk 10%-ot, egy csomó mindent 500-1000 Ft-ért kaphatunk meg, és fellép a Hippikiller, Manoya, a Képzelt Város, a Middlemist Red és a Jazzékiel (Facebook esemény).

De hogy mégis mik azok a kiadványok, amelyek miatt még ezeken az akciókon és koncerteken kívül is érdemes meglátogatni egy lemezboltot 19-én? Nos, a több mint 400 megjelenésből válogatunk most pár igazán különleges finomságot .

Megjelenik az Anamanaguchinak a Scott Pilgrim Vs. The World című videojátékhoz készített zseniális 8 bites soundtrackje. A nemrég elhunyt Bob 2 emlékére a Devo és a Flaming Lips ad ki közös kiadványt. A Disclosure remek deep house single-jét, az Apollo-t jelenteti meg CD-n és vinylen. JAY Z és a Linkin Park közös mashup EP-jét, a Collision Course-t is újra kiadják lemezen.


TÖBB HELYEN LEHET ZENÉT VENNI BUDAPESTEN, MINT GONDOLNÁD! MI JÓL ÖSSZE IS GYŰJTÖTTÜK AZ ÖSSZESET.

Különlegességek közt is különlegesség a Joy Divison legelső EP-jének (An Ideal For Living) újramaszterelt kiadása és az LCD Soundsystem utolsó, majd' 4 órás New York-i koncertjének 5 lemezes hanganyaga. Élő felvételekkel jön még többek közt a Foals, a Tame Impala és a Mastodon is. Lesz Velvet Underground (Loaded), Liars (Mess On A Mission) és Public Enemy (Evil Empire Of Everything) lemez is. Egyébként idén a PE egyik tagja, Chuck D a Record Store Day nagykövete. Kiadják az 1933-as King Kong filmzenéjét. Az OutKast Southernplayalisticadillacmuzik lemezét. Huszonhárom évvel az előző után megjelenik az új Pixies-album. Magyar oldalról pedig jön a Kiscsillag új lemezének (Szeles) vinyl verziója, a friss Ivan & The Parazol-album vinyl verziója, aztán a Hangmás-remixlemez, illetve egy Jurij és egy Jazzekiel vinyl-kislemez.

Ha azonban csak egy felvételre hívhatnánk fel a figyelmet, akkor az mindenképpen az Understanding And Appreciating Classical Music With Ron Jeremy lenne. A felnőttfilmes legenda Ron Jeremy egy zongoránál ül és klasszikus zenéről beszél. Ki az, aki ezt ne szeretné birtokolni?

Bár a felsorolás így is hosszú lett, sok minden természetesen kimaradt. Az összes megjelenés itt bogarászható végig. Ne felejtsétek el időben megrendelni, ha megláttok valami tetszetőset, hogy 19-ére megjöjjön, egyik lemezbolt sem mindenható, másnapra nem tudják behozni a megjelenéseket.


A JAY Z/Linkin Park mashup EP:


a Disclosure Apollo című single-je:


a legelső Joy Division megjelenés:


az OutKast klasszikus albuma:

https://recorder.blog.hu/2014/04/14/nemsokara_ujra_record_store_day_kesz
Szombaton újra Record Store Day!
süti beállítások módosítása