Klippremier! D.O.G.: Obama

2014.04.01. 11:05, rerecorder

dog.jpg

A pécsi D.O.G., azaz a Delusions Of Grandeur ma, április 1-én jelenteti meg bemutatkozó albumát a Punnany Massif kiadójánál, de az eklektikus stílusú zenekar előtte egy klippel is debütál, amelyben Barack Obama a főszereplő. Nem vicc.

dog lp.jpgA hattagú pécsi zenekar nemcsak kinézetre és zeneileg színes, de a felállás már származása alapján is egy nagy olvasztótégely, hiszen magyar tagok mellett van benne amerikai, ír, német és norvég zenész is. Nem meglepő, hogy a szintén majd ma, az AM:PM Musicnál debütáló Lovable Swangin' Dirt című album sem sorolható be egyetlen stílusba. A dob, nagybőgő, gitár, DJ, MC, ének felállású szextettnél a modern hiphop a kiindulópont, erre jön a dögös funk, a delta blues váz, és egy kis country-s, vagy épp glitch elektronikás feltét, a végeredményről egyszer a Fun Lovin' Criminals, egyszer a nagyon korai Quimby, máskor az Outkast ugrik be és ez csak három szám a 16 trekkes angol nyelvű anyagból, melyet az összes ismert digitális zenebeszerző helyről meg lehet majd hallgatni.

dog 2.jpg

Amit viszont máris meg lehet tekinteni, az a 'vidám számokat írunk az élet szarabbik oldaláról' ars poeticát követő társaság első klipje, melyet az Obama című dalukhoz forgattak. Ebben Barack Obama úgy bulizik, mintha nem lenne holnap. A klipben más meglepő szereplők is akadnak, de erről meséljen a zenekar: Egy haverunk kéz alatt hozzájutott egy viszonylag méretes, pár száz négyzetméteres lakáshoz a legbelebb pesti belvárosban, és pillanatnyi elmezavarában kitalálta, hogy rendezzünk egy házibulit, ahol a zenekar nyomjon egy koncertet a nagyszobában! Úgyhogy beköltöztünk egy napra meg egy éjszakára, és bolondoztunk a kamera előtt… a leghálásabb az volt, hogy az egyik szobában találtunk körülbelül egy tonnányi antik-kommunista könyvet, Maotól Ho Chi Mihn-en át Engelsig, így aztán persze ezek is bekerültek díszletként."

a D.O.G. ma, április 1-én a pécsi Trafikban mutatja be friss albumát, április 3-án, csütörtökön pedig az Akváriumban lépnek fel az Irie Maffiával

az Obama klipje itt látható először:

https://recorder.blog.hu/2014/04/01/klippremier_d_o_g_obama
Klippremier! D.O.G.: Obama
süti beállítások módosítása