A Perfect Pussytól Skrillexig - Heti albumhallgató

2014.03.13. 15:05, rerecorder

perfectplive6242.jpg

A héten végighallgatható lemezek között itt a Foster The People visszatérő albuma, az első Perfect Pussy-lemez (nyitóképen), egy Air-mellékprojekt EP, az új The War On Drugs, vagy akit az ilyesmi villanyoz fel: Skrillex sok-sok EP és 12" utáni első stúdióalbuma. Da-da-da-da-dabumm a heti albumhallgatóban!

Kezdjük a nehezével: Skrillexnek nagylemeze van. Na most, itt az a nagyon érdekes kérdés, hogy a zenéjére pörgő milliókból mennyien akarnak otthon is birtokolni egy olyan szeletet, ami album, azaz dalok egymásutánja kicsit több mint háromnegyed óráig. Hamarosan kiderül. Bátrak itt hallgathatják, játékos kedvűek meg itt szórakozhatnak az Alien Ride nevű Skrillex-app-pal.

war-on-drugs-lost-in-the-dream-300x300.jpgJöjjön valami sokkal jobb: az általunk nagyon szeretett The War On Drugs harmadik albuma. Az egykor Kurt Vile-t is soraiban tudó zenekar egy doboscsere után készítette el Lost In The Dream című lemezét, de az amúgy is szinte Adam Granduciel dalszerző-frontember szólómunkája lett. Mint címe is jelzi, álomszerűbb még a korábbiaknál is, viszont nem kevésbé erős és magával ragadó. Itt merülhetünk bele.

És akkor jöjjön valami sokkal népszerűbb is. A Foster The People 2010-ben robbant be a Pumped Up Kicks című indiehimnusszal, első lemeze sikerei után viszonylag sokáig dolgoztak egy perfekt pophangzású folytatáson. A március 18-án megjelenő - nagykorúságot deklaráló dallal felvezetett - Supermodel itt csekkolható.

A Starwalker egy izlandi-francia projekt, utóbbi nemzet adja a híresebb zenészt az Air-tag, Jean-Benoît Dunckel személyében (előbbi Barði Jóhannssont), a nagyon lágy szintipopot keverik filmzenés hangulatokkal. A Losers Can Win EP itt hallható.

A Perfect Pussy, mint zenekarnév nyilván mókás pillanatokat is eredményezhet, (főleg ha vizuálisan vagyunk rájuk kíváncsiak), de a 23 perces villám zajpunklemezzel bemutatkozó kvintett kimerítő, ellenállhatatlan, torzított énekes attackjai révén sokkal inkább figyelemre méltó, itt hallgatható.


JA, ÉS A HÉTEN LETT MEGHALLGATHATÓ KYLIE MINOGUE VISSZATÉRŐ LEMEZE IS!

Kevin Drew a fontos kanadai indierock szupergrup, a Broken Social Scene talán legfontosabb tagjaként lett ismert, de 2007-ben már szólóban is bemutatkozott. Most hét év elteltével itt a második saját neve alatt kiadott lemeze, a Darlings. A változatos album az NPR-on hallgatható.


a Perfect Pussy élőben a 3 című számmal:

)

https://recorder.blog.hu/2014/03/13/a_perfect_pussytol_skrillexig_heti_albumhallgato
A Perfect Pussytól Skrillexig - Heti albumhallgató
süti beállítások módosítása