Magyarradar: uter0

2014.03.12. 17:42, Frontrecorder

uter0.jpg

Homályos, nokturnális lo-fi elektronika hol technós, hol warpos IDM-beütéssel, törékeny dallamokkal, burial-es atmoszférával - ha nem is az anyaméhből, de a húszas évei legelején járó hálószoba producer uter0 zenéje tényleg mintha valamiféle elszigetelt, sötét, különös, de nem barátságtalan helyről szólna.

Megalakulás éve: 2009 körül

Tagok: Rigó Benjámin

Stílus: Kísérleti elektronika, IDM, de elég széles spektrumon mozgok.

Hatások: A komolyzenei képzéstől a mindenféle pszichedelikus zenén keresztül a breakcore-ig, a filmektől az animációkig, minden ami pillanatnyilag befolyásolhat, hatással van a zenémre.

Kiadók: Visionary Mind Records

Történet: Tizenkét évig évig tanultam zenélni vadászkürtön, játszottam zenekarban is, aztán elkezdtem használni az Abletont a saját ötleteim megvalósítására. Felkerültem Budapestre, itt indítottunk egy bulisorozatfélét Thousand Ways Of Dub néven a régi Cökiben (a Boráros téri Cöxpon Café - a szerk.) közösen Vitrionnal (akivel a hangtechnikus suliban ismerkedtem meg) és Mindgate-tel. Egyik este lejöttek a a helyre Marcoék (a Visionary Mind kiadó két vezetője, Marco Mental és Marco Bonetti - a szerk.) és megkérdezték, hogy lenne-e kedvünk csatlakozni a kiadóhoz. Én innen számítom a "zenei karrieremet”. Azóta játszottam sok szép, kevésbé szép és jó helyen (Fogasház, R33, UH Fest, Ozora, a horvátországi Modem Festival, Művelődési Szint), most épp a következő albumszerűségemen dolgozom, ami várhatóan tavasz végén fog megjelenni ugyancsak a Visonary Mind-nál. Ez teljesen más lesz mint az első EP-m, picit kiforrottabb, összeszedettebb, de még nem állt össze teljesen a koncepció, dolgozom rajta. A zeneírásban mindig egyedi hangzásokra törekszem. 

Megjelenések: Solum EP (Visionary Mind Records 2012), TRPHP EP (Bandcamp, 2014), Death EP (Bandcamp, 2014), remixek (Iketa: Breathe, Manoya: In My Sleep)

Küldetés: Teljesen önkifejező zenét írni, ezáltal megtalálni a kapcsolatot a hallgatósággal.

Jövőkép: Minél több emberrel szeretnék zenélni a jövőben, megismerni a zenéjüket, a lehető legtöbb időt fordítani minderre és rengeteg hangszert szerezni.

Mellékprojektek: A kiadóból két emberrel is vannak közös projektjeink, az egyik a Wolfeye, amit Adrian Newgent barátommal alapítottunk pár évvel ezelőtt. Az alapötlet egy hangszeres, elektronikus, félig előre megírt, mégis teljesen improvizatív felállás, ami teljes mértékben az ÉLŐ zenére van kihegyezve. Továbbá Vitrionnal nemrég kezdtünk el közös zenéket írni.

Szexepil: Ezt mindenki döntse el maga.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Legnagyobb elismerés elsősorban a kiadóm bizalma, hogy ha bizonyos határokon belül is, de azt csinálok amit szeretnék, akkor amikor szeretném. Másik számomra nagy elismerés, az én szememben hozzáértő barátaim legtöbbször bátorító és pozitív kritikái ami nagy húzóerőt jelent.

Uter0 Death EP-je:

Ez pedig egy számtöredék a készülő új anyagáról:




nyitókép: nekopix

Címkék: magyarradar uter0
https://recorder.blog.hu/2014/03/12/magyarradar_uter0
Magyarradar: uter0
süti beállítások módosítása