Klippremier! The Hostages Went Home: Biting Yellow

2014.03.03. 11:00, Frontrecorder

hostageswenthome.jpg

A 2010 óta működő, poszt-progresszív rockot játszó The Hostages Went Home áprilisban jelenteni meg második nagylemezét, melynek beharangozásául leforgatták első klipjüket a Biting Yellow című új dalukhoz. A videó főszereplői a zenekar tagjai és gyermekkori alteregóik, akik citromevéssel gyürkőznek.

A budapesti zenekart Mayer Ádám basszusgitáros alapította, a jelenlegi felállásban a spanyol Susana G. de Quirós énekel és gitározik, Kádár Eszter dobol, a Képzelt Várost is erősítő Miskolczi Márton gitáron és billentyűs hangszereken játszik. A 2011-es bemutatkozó EP (Up In A Tower), majd a 2012 első album (Birdkin) után Naturalies címmel érkezik az új anyag. A The Hostages Went Home második nagylemeze a természet és a színek szimbólumrendszerét köti össze olyan érzésekkel, állapotokkal, mint a szerelem, vagy éppen a hazugság és a társadalom által ránk kényszerített létformák. A lemezt felvezető Biting Yellow klipje a hagyományos férfi­-női szerepek kifigurázása, egy leheletnyi groteszk iróniával. 

A kisfilm alapötlete, a citromevés a zenekar dalszerzőjétől, Susana G. de Quirós­tól ered: "Az alapgondolat az volt, hogy vannak gyerekek, akik citromot próbálnak enni, de egyszerűen nem ízlik nekik, míg később a négy gyereket mi magunk testesítjük meg, és könnyedén megesszük a citromot, sőt, élvezzük is. Ez egy szimbólum, akár a szerelemről, akár minden társadalom által megadott konvenciókról, amelyek szerint élünk, még akkor is, ha nem ez lenne a természetes, vagy ahogy mi eredetileg szeretnénk élni, érezni” - mondja.

A koncepció filmes kibontásáról a klipet rendező Bognár Benedek mesél: "Mivel az átlagosnál hosszabb számról van szó, a citromevés motívumát további szimbolikus jelenetekkel egészítettük ki, amelyekben a citromsárga gömb átértelmeződik, különféle funkciókban jelenik meg, miközben a videó látványvilágát is erősíti. Az ötlet akkor jött, amikor egy látványtervező/építész barátunkkal, Takács Eszterrel elkezdtük kitalálni a klip látványvilágát. A cél az volt, hogy a citromot egy olyan dologgal helyettesítsük, ami szimbólumszerűbb és emellett több formában, akár egyéb funkciókkal más szituációkban is értelmezhető tud lenni. A klip során így nem csak a citromként tűnik fel, hanem játékszerekként, Ádám és Éva almájaként, vagy éppen tudatmódosító szerként."

A Kisoroszi felett, a Duna­-parton egy hideg januári napon, mindössze néhány óra alatt leforgatott klip alább látható. A zenekart élőben legközelebb április 17-én a Kuplungban a lemezbemutató koncerten lehet megnézni.

https://recorder.blog.hu/2014/03/03/klippremier_the_hostages_went_home_biting_yellow
Klippremier! The Hostages Went Home: Biting Yellow
süti beállítások módosítása