Klippremier! Kaukázus: Ciprus (Szódával elmegy)

2014.03.02. 20:00, Frontrecorder

kaukazus_1.jpg

A tavaly visszatért Kaukázus készülő új albumáról a vidám, táncos Ciprus (Szódával elmegy) szövegvideóját tavaly decemberben már bemutattuk, most pedig itt a rendes klipje, melyben a zenekar időutazik 25 évvel ezelőttre. A retro hangulatú, egysnittes videóban szerepel Kardos-Horváth János vizslája, Pirítós is.

A dal szövege arra utal, hogy manapság mindent elintéznek helyettünk vagy a dolgok elintéződnek maguktól. A Kaukázus a klip elintézését régi barátjukra, Rónai Domokosra bízta, minden téren szabad kezet adtak neki. A rendező (aki többek közt a Magashegyi Undergrounddal is dolgozott) ötlete volt, hogy a zenekar tagjai visszarepüljenek 1989-be. A korhű ruhákat és kellékeket (telefon, kis tévé, állólámpa és egyéb bútorok) az MTVA kelléktárából kölcsönözték. "Még az is lehet, hogy ezeket a ruhákat egykor a Szomszédok szereplői hordták. Nem lennék meglepve, ha a rajtam látható koptatott farmerdzsekit Vágási Feri viselte volna" - vélekedik a frontember. 

Az egyetlen hosszú snittből álló klipet Veresegyházon, az Ivacsi-tó partján vették fel. A forgatás előtt tízszer próbáltak el a szereplők a felvételt digitális kamerák előtt, majd háromszor vették fel elejétől a végéig Super8-as kamerával. A képsoron a Kaukázus tagjai mellett feltűnik néhány rajongójuk, valamint Kardos-Horváth János Pirítós nevű vizslája, akiről a gazdija elárulta, hogy "a forgatás idején kilenc hónapos volt, és kimondottan élvezte a szereplést."

íme, a Ciprus múltidéző videója:




Werkfotó: Kárász Karolina

https://recorder.blog.hu/2014/03/02/klippremier_kaukazus_ciprus_szodaval_elmegy
Klippremier! Kaukázus: Ciprus (Szódával elmegy)
süti beállítások módosítása