Kiadatlan Led Zeppelin-demószalagokat fognak elárverezni

2014.02.28. 17:15, rerecorder

led zep_1.jpg

Az 1975-ös Physical Graffiti album készítése idején fennmaradt - és eddig ismeretlen - Led Zeppelin-demók kerülnek kalapács alá március közepén a bostoni RR Action nevű aukciósház The Marvels Of Modern Music elnevezésű egyhetes árverésén. 

A Led Zeppelin túlnyomórészt 1974 során rögzített, és 1975. februárjában (a napokban éppen 39 éve) kiadott dupla nagylemeze afféle művészi hitvallás volt, a zenekar minden egyes arcát megmutatta. A több mint nyolc millió példányban elkelt lemez egyik hangmérnöke Ron Nevison volt, az ő kollekciójából kerültek elő a kiadatlan stúdiófelvételek, amelyek többnyire korai változataikban mutatják a dalokat, érdekes bepillantást engednek a zenekar munkamódszerébe. Többek közt a Trampled Underfoot, a Kashmir, a Custard Pie, az In The Light (Everyone Makes It Then), a Swan Song Part 1 és a Swan Song Part 2 eltérő, instrumentális és munkaváltozatai szerepelnek a szalagokon.


SOKAN MÁSOK MELLETT TRENT REZNOR ÉS KAREN O IS KÉSZÍTETT KÖZÖS LED ZEP-ÁTIRATOT.

Ugyanakkor Jimmy Page, a zenekar gitárosa már évek óta dolgozik a Led Zeppelin-lemezek remaszterelt újrakiadásán, idén év vége felé az első három album fog így megjelenni, plusz persze ezekhez is kerülnek bónuszként kiadatlan felvételek az archívumból.

itt két harminc másodperces részlet hallható az árverésre kerülő szalagokról, a Kashmir riffjeivel:


itt pedig egy félperces részlet, az In The Light-tal:


itt pedig a teljes Physical Graffiti:

Címkék: led zeppelin
https://recorder.blog.hu/2014/02/28/kiadatlan_led_zeppelin-demoszalagokat_fognak_elarverezni
Kiadatlan Led Zeppelin-demószalagokat fognak elárverezni
süti beállítások módosítása