Klippermier! The Trousers: Fear Of The City

2014.02.17. 14:00, Frontrecorder

thetrousers.jpg

Napra pontosan egy éve tette közzé a Trousers a tavalyi albuma első klipjét, az I Get Around című dalhoz (melynek nálunk volt a premierje). Most pedig itt az új videó, amely a külföldön is jó kritikákat kapó Freakbeat albumról a Fear Of The City-hez készült, ez a budapesti indie-/garázsrock zenekar első koncertklipje, és itt látható először.

thetrousersnickanderson.jpgA klip képi anyagának alapját az a tavaly március 25-én az A38-on rögzített koncert adja, amikor a Trousers az első Joy Division-lemezzel turnézó Peter Hook zenekara előtt lépett fel. Ezeket a felvételeket kiegészítették egy csomó olyan snittel, amit a zenekar dobosa, Csészi (Cs. Szabó Zoltán) készített halszemoptikás HD kamerájával az elmúlt másfél év hazai és külföldi turnéállomásain, valamint Budapesten. A vágást Hodosy Enikőre bízták, aki korábban az Amber Smith-nek is rendezett videoklipet, illetve fotósként már dolgozott a Trousers-szel.
A Fear Of The City klipjében a Trousers és színpadi kísérőzenészei mellett feltűnnek az Ozone Mama tagjai is; ezek a képsorok akkor készültek, amikor 2012 őszén a két zenekar közös miniturnén vett részt Csehországban.  

Maga a dal egyébként - amellett, hogy az együttes egyik koncertfavoritja - a kedvenc Trousers-felvétele az őket Svédországból istápoló Lars Erik Tindrének, aki tavaly összehozta a Hellacopters-es Nicke Andersson (lásd a képen balra) vendégszereplését a Freakbeat egyik dalában, a Real Deep Groove-ban.

A Trousers élő koncerten legközelebb március 8-án látható Budapesten a Gödör Klubban, felvett koncertről pedig alább, az új klipjében:




zenekari fotó: Barta Imre

Nicke Andersson-fotó: Lars Erik Tindre

https://recorder.blog.hu/2014/02/17/klippermier_the_trousers_fear_of_the_city
Klippermier! The Trousers: Fear Of The City
süti beállítások módosítása