Színpadon kapott szívrohamot az Exploited énekese

2014.02.16. 12:24, rerecorder

wattie.jpg

Csütörtökön este (február 13-án), egy lisszaboni koncert közben kapott szívrohamot az Exploited egyetlen őstagja, Wattie Buchan. Az énekest a portugál főváros egyik kórházában ápolják "legalább egy hétig" - a zenekar közleménye alapján.

A skót Exploited a Tour Of Chaos elnevezésű közös koncertsorozatát bonyolította éppen a Napalm Death és a Hatebreed társaságában, amikor a lisszaboni Republica de Musica színpadán Wattie Buchan énekes rosszul lett és a zenekar félbehagyta fellépését. Az 1978-ban alapított politikus/társadalomkritikus együttes egyetlen állandó tagját azóta egy lisszaboni kórházban ápolják. Az Exploited a Facebookon kért elnézést, hogy félbe kellett szakítani a koncertet, majd nem sokkal később azt tudatta a rajongókkal, hogy "komoly betegség miatt Wattie nem tudja folytatni a turnét, legalább egy hétig kórházban fogják ápolni." Az üzenet alatt többszáz rajongó kíván jobbulást a frontembernek (akin bizonyos, nem megerősített kommentek szerint szívműtétet kellett végrehajtani).

Az Exploited nemrégiben szerződött a Nuclear Blasttal és - a 2003-as Fuck The System után 11 évvel - 2014-ben tervezte kiadni új stúdióalbumát, amely az olyan nyolcvanas évek eleji street/brit hardcore punk klasszikusok, mint az 1981-es Punks Not Dead és az 1982-es Troops Of Tomorrow után a kilencedik lenne a sorban.

A zenekari közlemény szerint májusig minden aktivitást felfüggesztenek - az Exploited különben a pécsi Rockmaratonon is fellépne idén, július 10-én, csütörtökön lenne koncertjük.


egy rajongói videó, amelyen az látszik, hogy az énekes nem érzi jól magát és a zenekar a dobos bejelentése után abbahagyja a koncertet:


az Exploited egyik klasszikusa, a USA

https://recorder.blog.hu/2014/02/16/szinpadon_kapott_szivrohamot_az_exploited_enekese
Színpadon kapott szívrohamot az Exploited énekese
süti beállítások módosítása