Heti Top 10: focizós klipek

2014.02.02. 22:59, Frontrecorder

stvincentfootball.jpg

A héten járta be az internetet az a videó, amelyben az amerikai dalszerző-énekesnő St. Vincent bemutat egy focicselt (a "szivárvány rúgást"). Magas labda, és mi le is csapjuk: összegyűjtöttünk tíz klipet, amiben a futball a főszereplő.

De mielőtt még elkezdődne a visszaszámlálás, íme ez a bizonyos videó, amiből kiderül, hogy St. Vincent 12 éves koráig futballozott (értsd: nem amerikai focizott), illetve az is, hogy három év alatt fejlesztette tökélyre ezt a kunsztot.

HA AMERIKA ÉS FOCI, AKKOR AMERIKAI FOCI - A SPORTÁGRÓL ÍRT LEGJOBB DALOK ITT.

10. Edcity & Ronaldinho: Vai Na Fé

Kezdjük egy vadonatúj klipdallal, amely már az idén nyári brazil focivébé hájpjának a része. Igen, ez a Ronaldinho az a Ronaldinho, a brazil válogatott tagja itt énekesként is bemutatkozik, a klipben pedig gyerkőcök rúgják a bőrt a favelában.

9. New Order: World In Motion

Az angol válogatott hivatalos dala az 1990-es focivébén. A klipben (és a dalban) az akkori csapat tagjai is énekelnek (a balszélső John Barnes pedig rappel), sajnos a New Order tagjai viszont nem fociznak.

8. Baddiel & Skinner & Lightning Seeds: Three Lions

Az angol csapat hivatalos dala az 1996-os EB-n. Az eredeti videóban a komikus David Baddiel nagyon bénán bele van montírozva egy meccsbe, a '98-as klipben ő és Frank Skinner már tényleg focizik, egy parkolóban, német szurkolók ellen.

FOCIZÓ ZENÉSZEK, ZENÉLŐ FOCISTÁK EGY CSAPATBAN, ITT.

7. Collapsed Lung: Eat My Goal

A rövid életű brit raprock csapatnak ez az Angliában rendezett '96-os labdarúgó-Európa-bajnokságra időzített dala volt a legnagyobb (well, az egyetlen) slágere. A klipjében kissrácok fociznak egy parkolóházban.

6. Chumbawamba: Top Of The World (Olé Olé Olé) 

Olé, olé, olé chumbawambásítva, az 1998-as, Franciaország által rendezett VB alkalmából. A klipjében önfeledt focizás folyik a nyílt utcán, a zenekar tagjait is láthatjuk dekázni.

5. Paul McCartney: Pipes Of Peace

Macca 1983-as karácsonyi number one-jának klipjében egy első világháborús karácsonyi fegyverszünet elevenedik meg: brit, francia és német katonák ismerkednek egymással és játszanak barátságos futballmeccset, míg a "pálya" közepére be nem csapódik egy lövedék.

MILYEN ZENÉKET SZERET EGY MAGYAR FOCISTA-ZENÉSZ? DOMBI TIBOR A WYRFARKASBÓL ELÁRULTA.

4. Fragma: Toca's Miracle 

A dance-klipeken belül szinte külön zsánert alkotnak a női focis videók (hogy miért?), amikben persze a hangsúly nem a labda domborulatain van (hogy, hogy nem). A mezőny egyik legjobbja a Fragma 2000-es slágeréhez készült, egy ádáz fedettpályás focimeccset követhetünk végig.

3. Corenell vs Lisa Marie Experience: Keep On Jumpin

Ugyanez, de még szemérmetlenebbül szexistábban - fehérneműben sárfocizó lányokkal. (Ebben a műfajban lásd még ezt, vagy ezt.)

2. Super Furry Animals: Play It Cool

A walesi zenekar második, '97-es albumának egyik kislemezslágere ez a dal, amelynek klipjében a tagok segítenek hazájuk csapatának legyőzni Brazíliát - egy videojátékban zajló meccsen. Hülye egy álom!

VAJON MELYIK ANGOL ZENEKARRÓL MONDTUK AZT, HOGY STABIL BALSZÉLSŐK?

1. Hot Chip: Don't Deny Your Heart

Hasonló a szitu ebben a 2012-es Hot Chip-klipben is (amiről itt írtunk bővebben): a zenekar tagjai a turnébuszban nyomják a focis videojátékot, amiben olyasmi történik, hogy... de ezt a poént nem lőhetjük le.

Címkék: heti top 10
https://recorder.blog.hu/2014/02/02/heti_top_10_focizos_klipek
Heti Top 10: focizós klipek
süti beállítások módosítása