Újra öttagú a Bëlga

2014.01.22. 18:28, Frontrecorder

marving_bad.jpg

A tavaly októberben új lemezzel előrukkolt Bëlga új taggal bővült: ezentúl a dj-ként, programszervezőként és rádiósként is ismert Marvin (a fenti nyitóképen) veszi át Titusz szerepét a zenekar koncertjein. Nincs szó tagcseréről: Titusz ugyan háttérbe vonul, de továbbra is a Bëlga zenei producere marad.

NAGYINTERJÚNK A TAVALY 15 ÉVES BËLGÁVAL

Marvin 1995 óta dj-zik, elsősorban a house műfajokon belül, több partisorozat alapítója (Blast From The Past, Hypnotronik, United Colors Of House), emellett munkatársa, majd tulajdonosa volt a legendás Trancewave lemezboltnak, dolgozott a Tilos Rádióban és a radiocaféban. Jelenleg az Rcko.fm netrádió zenei szerkesztője, illetve a Gozsdu Manó Klub egyik programfelelőse. Mint a Recordernek elmondta, a Bëlgával ezer éve ismerik egymást, nagyon jóban vannak, és amikor felmerült, hogy Titusz egyéb elfoglaltságai miatt a koncertekre egy másik dj-t csatarendbe állítsanak, a technikai tudása mellett valószinüleg az is döntő szempont volt, hogy remekül kijön a többiekkel. Marvin feladata ugyanaz lesz, mint Tituszé, vagyis ő adja a zenei alapokat Bauxit, Mégötlövés és Tokyo alá.

marvin_belga.jpg

"Alapvetően a hangulatot kell tartanom, az instrumentális alapokat játszani, effektezni, finoman rászkreccselni, és ehhez jön még a szöveget nyomatékosító háttérvokál” – mondja Marvin. Ezen felül a zenekar kérte, hogy találjon ki néhány mash-upot: "lesznek új olyanok, hogy például a Billie Jeanre megy a BKV. Az újdonsült Bëlga-tag elárulta, hogy a többiek kifejezetten nyitottak az építő jellegű zenei ötleteire, ő viszont nem akar a zenéhez tudatosan hozzátenni semmit, ez majd alakul magától. "A Bëlga szerintem nagyon egyben van, most az a fő cél, hogy a közönség jól érezze magát és mi is együtt. Egyelőre még inkább a plusz egyedik tagnak érzem magam, ahhoz, hogy igazán ötödik tag legyek, még sok időt kell együtt töltenünk a turnébuszban” - véli.

A Bëlga új koncert dj-je január 17-én, Tatabányán debütált közönség előtt, miután megtörtént a beavatása a város híres turulszobránál (de hogy ott mi történt, arról sem ő, sem a zenekar többi tagja nem beszélhet.) Marvin Budapesten január 25-én, a Muzikum Klubban lép színpadra a három mc-vel először. A koncert Facebook-eseményoldala: www.facebook.com/events/196958137166926/

A Sanyi című lemezről a Tini rock próbatermi hülyéskedős videója:

Címkék: belga
https://recorder.blog.hu/2014/01/22/ujra_ottagu_a_b_lga
Újra öttagú a Bëlga
süti beállítások módosítása