Heti Top 10: a kedvenc 2013-as klipjeink

2014.01.05. 20:27, Frontrecorder

pursuit.jpg

A múlt héten összeszedtük 2013 legmeghökkentőbb klipjeit, és még 2014 első top 10-ében is az elmúlt évbe nézünk vissza: ezúttal a Recorder szerzőinek kedvenc tavalyi klipjeit mutatjuk meg.

Dömötör Endre, a Recorder főszerkesztője:

Mutya Keisha Siobhan: Flatline

Tulajdonképpen örültem az ex-sugababák visszatérésének, és már a Kendrick Lamar-reinterpretáció (Lay Down In Swimming Pools) is meggyőző volt, de igazán ezzel az első kislemezzel nyertek meg, na meg pláne a videóval. A dal (akárcsak a Lamar-átdolgozás) Dev Hynes-t dicséri, nyakig 80s, ahogy a dalszerző-producer mindene mostanában és ehhez passzol a tompított képminőségű, de az élénk színeket telítetten tálaló klip, ami szinte a nyár definíciója. Mármint egy álomszerű nyáré, amire nagyon vágytam idén.

Cold Mailman: My Recurring Dream 

Mostanában már csak nagyon ritkán kapnak el videók (idén még: FIDLAR: CocaineBeach House: Wishes, Omar Souleyman: Warni Warni), egyszerűen piszok nehéz dolguk van a rendezőknek, minden megvolt már. Na jó, minden még nem, mert mint ahogy ennek a kis norvég indiezenekarnak a klipje is mutatja, egy-egy hatásos képsor az átlagos zenét is eladja. A visszatérő álmokról szóló dalhoz álomszerű képek kellenek, azok meg ugye megmagyarázhatatlanul kuszák, hát van itt visszafelé játszott tűzijáték tófelszínen, világító roncstelep, medencés-víz alatti kompozíció, de a kedvencem az öltönyös gördeszkázók lassított képsora.

HALLGASD MEG DÖMÖTÖR ENDRE KEDVENC 2013-AS DALAIT!

Forrai Krisztián, a Recorder szerkesztője:

MGMT: Your Life Is A Lie

Igazi turbó-abszurd vizuálsokk, aminek így ránk zúdítva semmi értelme, amúgy meg persze nagyon is van - az élet egy hazugság, röhögjünk az egészen.

Angel Haze: No Bueno

Úgy tűnik, tavaly valamiért nagyon bejöttek nekem azok a videók, amikben egy rakás elképesztő figura szerepel, és ez a freak show vitte el a pálmát. Megunhatatlanul vicces, plusz a legjobb szereplőválogatásos klip evör.

HALLGASD MEG FORRAI KRISZTIÁN KEDVENC 2013-AS DALAIT!

Biczó Andrea:

Yeah Yeah Yeahs: Sacrilege

A vöröshajú szexszimbólum, Lily Cole egyszál bugyiban - kezdődik a klip, és itt nagyjából a férfinézők 90%-át meg is nyeri magának. Még ha tudnák, hogy az ártatlan tekintetű hölgy a továbbiakban fűvel-fával, férfival és nővel egyaránt összefekszik! A nem éppen szemérmességéről híres Megaforce csapat (lásd: az Is Tropical legdurvább klipjei) egy kisvárosi életképet fest le, időrendben visszafelé, így láthatjuk, hogy jut el az éppen házasodó Cole kisasszony odáig, hogy "mindenki barátnője” (még a papé is!) lesz, és hogyan nyeri el végül méltó (?) büntetését.

HALLGASD MEG BICZÓ ANDREA KEDVENC 2013-AS DALAIT!

Csada Gergely:

Forest Swords: Thor's Stone

Nemcsak azért, mert gyönyörűen van filmezve, és a spanyol táncos Guzman Rosado lélegzetelállító mozdulatsorokat mutat be, hanem mert tökéletesen passzol Forest Swords "ősi kultúrákat visszhangzó"
zenéjéhez is.

HALLGASD MEG CSADA GERGELY KEDVENC 2013-AS DALAIT!

Elekes Roland:

Superchunk: Staying Home

Másfél perc tömény agymenés.

HALLGASD MEG ELEKES ROLAND KEDVENC 2013-AS DALAIT!

Klág Dávid:

Uffallo Steez: Wassup

Iszonyatosan vicces többszörre is, annak ellenére, hogy tulajdonképpen az egész egy buzzfeedes
gifválogatás lenyúlása. Tök szórakoztató nézni ezeket az arcokat, akik ugyanúgy bénáznak, ahogy én sose szeretnék.

HALLGASD MEG KLÁG DÁVID KEDVENC 2013-AS DALAIT!

Lékó Tamás:

Gesaffelstein: Pursuit

Lenyűgöző, lesújtó, izgató, zaklató képsorok. Vizuál a köbön!

HALLGASD MEG LÉKÓ TAMÁS KEDVENC 2013-AS DALAIT!

Sugó Lilla:

Francis And The Lights: Like A Dream

Több olyan klipre van szükség, ami el akarja hitetni velünk, hogy még éppen naplemente előtt végigugrabugrálni egy szántóföldet a világ legtermészetesebb dolga. Mert hát tényleg az.

https://recorder.blog.hu/2014/01/05/heti_top_10_a_kedvenc_2013-as_klipjeink
Heti Top 10: a kedvenc 2013-as klipjeink
süti beállítások módosítása