Boldog 25. születésnapot, HD 25! - dj-k köszöntik a Sennheiser klasszi(ku)s fejhallgatóját

2013.12.17. 16:17, Frontrecorder

djqbert.jpg

(X) Lemezek jönnek, lemezek mennek egy dj életében, de vannak dolgok, amik tartósan vele maradnak. Ilyen egy megbízható, strapabíró fejhallgató, ami akár évekig hű munkaeszköze lehet a lemezlovasnak. A Sennheiser HD 25 pont ilyen, sőt, jóval több ennél: ikonikus, legendás modell, amely mára a tökéletes dj-füles szinonimájává vált. Nem véletlen, hogy 25. születésnapja alkalmából, Martin Solveigtől Lucianón át DJ Qbertig (lásd a fenti képen) világhírű dj-k sokasága köszöntötte fel a fejétől elválaszthatatlan eszközt.

A Sennheiser HD 25 1988-as bevezetése óta sikeres és verhetetlen konstrukció, amely 25 év múltán is képes szenvedélyt ébreszteni és keresett modell maradni. Számos top dj számára az elsőszámú fejhallgató, amit gyakran hosszú évekig, de akár évtizedekig is használnak. Hogy mi a HD 25 életre szóló vonzerejének titka? Kiválóan szigetelt, forgatható fülkagylói magasfokú háttérzaj csillapítást, egyszerű egyfüles belehallgatást és hosszú használat során is kényelmes viseletet biztosítanak. Mindezek mellett, a masszív felépítésnek, illetve a kiváló szervizelhetőségnek köszönhetően rendkívül jól bírja a professzionális használattal járó napi igénybevételt.

luciano.jpgKivételes jellemzőinek köszönhetően a HD 25 nem egy dj-hez szinte hozzánőtt. "Régóta használom a HD 25-öt, a Sennheiser fejhallgatókat pedig még régebben - ők gyártották az általam használt legelső fejhallgatót is!” -  mondja az egyik legnépszerűbb minimal dj-producer, a svájci-chilei Luciano (a képen balra). A francia electro-house slágergyáros Martin Solveig pedig egyenesen életre szóló kapcsolatra lépett a HD 25 fejhallgatóval: "Sohasem dj-ztem nélküle. Ha megnézed a fellépéseimről készült képeimet a neten, egyetlen partin sem láthatsz más fejhallgatót használni. Ez az egyetlen olyan eszköz, amit soha nem cseréltem le. Ennek ugyanaz az oka, mint amit mindenki hangoztat  - ez a legjobb fejhallgató. A hangzása megegyezik a fejemben is hallható referenciahangzással - ehhez a fejhallgatóhoz vagyok formázva!” DJ Qbert, a világverő amerikai szkreccs-dj ugyancsak a hangzása miatt szeretett bele a HD 25-be: "Hozzászoktak a füleim a Sennheiser-hangzáshoz. Imádom a HD 25 egyenletes hangzását, aminek köszönhetően a zene eredeti valójában szólal meg - elszíneződés mentesen, tisztán - , úgy, ahogy az előadó eredetileg akarta. Ezt a modellt 50 évig, sőt 100 évig fogom használni!”

A Sennheisernek további sztár dj-k is vallottak a HD 25-höz fűződő viszonyukról, arról, milyen fontos szerepet játszik a fejhallgatójuk a fellépéseik sikerében, hogy milyen érzés közönségnek játszani és hogyan emlékeznek életük első dj-zésére. Az exkluzív interjúkban a fent idézett dj-k mellett megszólal többek közt napjaink egyik legfelkapottabb house-dj-je, a mexikói születésű Betoko, a francia disco-house mester Bob Sinclar és az ausztrál EDM csajpáros Nervo, a videókat ezen az oldalon lehet megnézni.

Az alábbi videóban pedig 25 csúcs-dj kíván boldog születésnapot kedvenc fülesének, a Sennheiser HD 25-nek:

A HD 25 hazánk dj-kiválóságai körében ugyancsak népszerű. A szakma Apuja, Palotai évekig használta, "mert bírta a kiképzést, és elég hangos nagy külső hangerő mellett is”.

A Compact Disco tagjaként is ismert Lotfi Begi számára ma is ez a modell az etalon dj-zéshez, idestova 13 éve használja: "Szerintem semelyik fülhallgatónak nincs ilyen soundja, ami tökéletesen kiszolgálja a dj munkáját egy zajos-hangos helyen. Nagyon szeretem a basszusokat benne és azt, hogy úgy szólalnak meg benne a zenék, ahogy azok valójában ki lettek keverve! Nagyon sokáig otthon is ez használtam zenehallgatáshoz.”

A zenéivel és kiadójával nemzetközi breakbeat-színtéren is magasan jegyzett Ludmilla pedig most is az elkötelezettje: "A HD25 több mint egy nagyszerű hangzású fejhallgató. A fellépéseimen már kis hangerőn is óriási részletességgel és tisztasággal szólal meg, ezzel megóvva a füleimet a másnap jelentkező fülzúgástól. Mindemellett kiállta az idő próbáját és bebizonyította, hogy a világ egyik legtartósabb és legsokoldalúbb fejhallgatója.” Ludmilla jelenleg a klasszikus HD 25 új kiadását, a HD 25 Aluminumot használja.

Ez a prémium-kategóriás alumínium konstrukcióval rendelkező új verzió  a megszokott páratlan hangminőséget kínálja, még vonzóbb külsőbe öltöztetve, de a régi filozófiával – hogy egy életen át szolgálja használóját a dj-pultban.

Címkék: sennheiser
https://recorder.blog.hu/2013/12/17/boldog_25_szuletesnapot_hd_25_dj-k_koszontik_a_sennheiser_klasszikus_fejhallgatojat
Boldog 25. születésnapot, HD 25! - dj-k köszöntik a Sennheiser klasszi(ku)s fejhallgatóját
süti beállítások módosítása