Dalpremier! mius: Hub Of The Universe

2013.12.12. 12:33, Frontrecorder

miusstrip.jpg

Horányi Júlia énekesnő és Álmos Gergely zeneszerző duója, a mius 2011 óta működik. Még abban az évben, decemberben megjelent az első EP-jük, majd idén januárban a bemutatkozó albumuk Behind The Line címmel. Jelenleg második nagylemezükön dolgoznak, amelyen az eddigi eklektikus - dzsesszes, rockos, kortárszenei és nagyzenekari elemekkel is kísérletező - elektro-akusztikus downtempo hangzásvilágukat egységesebb, ezzel együtt hangsúlyosan elektronikus irányba terelik. Erről tanúskodik a Hub Of The Universe című felemelő hangulatú, a végére finom pulzálással beinduló dal, amely online itt hallható először.

A mius a debütáló album megjelenése után (a Behind The Line ingyen letölthető a zenekar honlapjáról) az év első részét a koncertezésnek szentelte (többször játszottak az A38 Hajón, felléptek a Trafóban, és meghívást kaptak a Petőfi Rádió Akusztik című műsorába is), az utóbbi hónapokat viszont már stúdiómunkálatokkal töltötte a duó. Második lemezükön zeneileg új utakat térképeznek fel, erről Álmos Gergely a következőket mondta: "Az első lemezünk némileg eklektikusra sikerült, sok szabályhoz kötöttük a dalírást. Ezek a szabályok még mindig megvannak, de az új anyag sokkal letisztultabb és egységesebb lesz, talán bátrabb és szabadabb is. Hangzásban az elektronika felé mozdulunk el, hangszerelés esetében pedig a gitár eddigi dominanciáját a billentyűs hangszerek váltják fel."

Az új album első beharangozója a Hub Of The Universe című dal, melyhez Horányi Júlia fűzött kommentárt: "Részben a zene ihlette a szövegét, mivel nagyon inspiráló volt számomra az a dallamvilág és atmoszféra, amit Gergő teremtett. Másrészt én hiszek a lelki fejlődésben és abban, hogy mi emberek alapvetően szellemi lények vagyunk. A szimbólumok, amikről írtam a dalban, mind arra a természetes erőre utalnak, ami bennünk lakozik, és ha megéljük a velünk történő eseményeket és kellően figyelünk, egy ponton ráébredünk a létezésére. Ez egy hatalmas lépés a fejlődés folyamatában amivel közelebb jutunk az 'univerzum középpontjához', önmagunkhoz."

A mius számára kiemelten fontos a látvány és a dizájn (Horányi Júlia színházi díszlet- és jelmeztervezőként, Álmos Gergely építész tervezőként dolgozik), így nem meglepő, hogy a dalhoz egy egyedi animációs szövegvideót készítettek Szőke Dániel operatőrrel. Merüljünk is bele:

Címkék: premier dalpremier mius
https://recorder.blog.hu/2013/12/12/dalpremier_mius_hub_of_the_universe
Dalpremier! mius: Hub Of The Universe
süti beállítások módosítása