Klippremier! Baricz Gergő: Shit Song

2013.12.11. 20:42, rerecorder

baricz_1.jpg

Baricz Gergő, mint a tehetségkutatókról írt cikkünkben is megjegyeztük, az X-Faktortól az egyik legmesszebb szakadt egykori versenyző, aki világszerte jól fogadott Leonard Cohen-feldolgozással is észrevetette magát és már tavaly évvégi, Némán állni című albumán is erős dalok sorakoztak, de most egy minden szempontból dögös, Jeff Buckley- és Arctic Monkeys-hatásokról (az új AM-lemezről ő írt nekünk kritikát) is tanúskodó dallal áll elő, amihez stílben passzoló, szép fekete-fehér klip készült.

baricz 2.jpgNos, a Shit Song tanúskodhat Jeff Buckley- és Arctic Monkeys-hatásokról, de annyira erős a felvétel, hogy nyugodtan nevezhetjük a 2013-as év legjobb magyar dalai közé (illetve, mivel angolul szól, a nemzetközi mezőnybe is). Baricz Gergő átállt a lemezes megjelenésekről a dalos kiadványok világára, és ugyan már készül a következő klipes szám, a Shit Song az első ilyen szerzemény a tavalyi lemez óta, de inkább át is adjuk a szót neki: „már tavasz óta zajlik a shit songozás a házunk táján! Sikerült jól elodázni a munkát, de szerencsésen a végére értünk. Zsebben volt a dal egy ideig, aztán épp akkor ismertem meg Molnár Endrét (Monyó) a Monyó Project gitárosát. Kitalált egy-két gitártémát, és ezen erőre kapva, még mielőtt hazautazott volna, elugrottunk Gerendás Danikával Philip László stúdiójába. Philipkével korábbi lemezemen is együtt dolgoztunk.  Egyből átpasszoltam a felvételt Ligeti Gyurinak (We Are Rockstars-frontember – a szerk.), hogy véleményezze. Aztán újravettük a dobokat, Gyuri kikeverte, Philip masterelte és kész volt a dal. Így már is mehetett újból a fiókba (nevet). Fellépéseken többször előadtuk, de klip nélkül nem szerettem volna bemutatni.” 

Gergő a dal hangulatát átadó stílusos klipről is mesélt a Recordernek: „Kotschy Gábor barátommal nyár eleje óta szövögettük a terveket, hogy milyen videóanyag jöhetne szóba, ez tartott egészen november 13-ig. Ezen a napon az Orbital Strangers, Gábor rendezésében klipet forgatott a Shit Songról. A dal egy kedvtelen pillanatomban született, amikor az összes haragomat kivetítettem a világra. Közben az is eszembe jutott, hogy ha szar a világ körülöttem, az ugyanúgy az én hibám is lehet és én is pocsék vagyok, akár a dalom. Így mielőtt ítéletet mondanék a világra és másokra, arra kell gondolnom, hogy a rossz környezet részben az én hibám is, azaz végszó: We’re all to blame! Egyszerű, szeretem dal. Remélem lesz majd, akinek tetszik.”


a remek Shit Song klipje itt látható először:


Baricz Gergő legközelebb Szegeden ad koncertet, december 20-án, pénteken, Facebook-eseményoldal

https://recorder.blog.hu/2013/12/11/klippremier_baricz_gergo_shit_song
Klippremier! Baricz Gergő: Shit Song
süti beállítások módosítása