Macaulay Culkin zenekart alapított, Velvet Underground-dalokat adnak elő pizzás szöveggel

2013.12.07. 23:05, Frontrecorder

pizzaunderground.jpg

Megismételnénk: Macaulay Culkin (a fenti képen középpen) zenekart alapított, Velvet Underground-dalokat adnak elő pizzás szöveggel. Nem, ez nem vicc. Mármint az, de nem kitaláció: a Pizza Underground nevű formáció már adott pár koncertet New Yorkban, és egy demójuk is meghallgatható.

pizzaundergroundcover2.jpgA Reszkessetek, betörők!-kel sztárrá lett egykori gyerekszínész és Michael Jackson egyik dédelgetett kedvence, aki később leginkább drogos botrányaival keltett feltűnést, mozifilmben utoljára 2007-ben szerepelt (Sex And Breakfast), illetve 2009-ben játszott A királyság című tévésorozatban. Az utóbbi években viszont más területeken próbálkozott, például felcsapott dj-nek, illetve tavaly festeni kezdett két barátjával, Toby Goodshank zenész-képzőművésszel és az antifolk-színtérről indult Adam Greennel (akinek iPhone-ra forgatott, The Wrong Ferrari című 2010-es kísérleti filmjében Culkin is feltűnik). A 3MB művészkollektíva Culkin New York-i lakásában rendezte be főhadiszállását, akárcsak a most 33 éves színész legújabb projektje, a Pizza Underground nevű poénzenekar, amely akusztikus Velvet Underground- és Lou Reed-feldolgozásokat ad elő úgy, hogy a szövegek a pizzáról szólnak. Így lesz az All Tomorrow's Parties-ból All The Pizza Parties, a Perfect Day-ből Pizza Day, a Walk On The Wild Side-ból Bite Of The Wild Slice... de nem folytatjuk, ennyiből is nyilván mindenki érti. A Pizza Underground novemberben alakult, nem tudjuk, de valószínűsíthetően egy súlyos pizzázás eredményeként, a tagjai Culkin mellett a zenészbarátai a New York-i antifolk-/viccfolk-színérről: Matt Colbourn, Phoebe Kreutz, Deenah Vollmer és Austin Kilham. A Velvet Underground imidzsét és lemezborítóit is a viccük tárgyává tevő zenekarban Culkin egyébként énekel és kazoo-n játszik, a fő jellegzetességük pedig, hogy a dobot - mi más - pizzás doboz helyettesíti, lásd az alábbi, "próbán" készült fotót: 

pizzaunderground2.jpg

És hogy mennyire süt a poén? Szerintünk egyszer nagyon vicces, de döntse el mindenki maga, tessék, ízelítőnek a Pizza Underground első, Culkin lakásában rögzített demója, ami egy kilencszámos egyveleg :

A Pizza Underground sületlenkedéseit itt vagy itt lehet követni.

https://recorder.blog.hu/2013/12/07/macaulay_culkin_zenekart_alapitott_velvet_underground_dalokat_adnak_elo_pizzas_szoveggel
Macaulay Culkin zenekart alapított, Velvet Underground-dalokat adnak elő pizzás szöveggel
süti beállítások módosítása