Viaszbábok tragikus szerelmi története - itt az új Daft Punk-klip

2013.12.06. 13:24, Frontrecorder

dpcasablancas.jpg

A Daft Punk tanítandó módon felvezetett Random Access Memories albumáról a kismillióféleképpen feldolgozott Get Lucky és a Lose Yourself To Dance után a Julian Casablancas-szel közös Instant Crush a harmadik kislemezdal, és a második, amihez klip készült. Az idén ugyancsak új albumot kiadott Strokes frontembere a videóban is szerepel, húsvér valójában és viaszbáb formájában. 

A francia duó tagjai 2010-ben, egy közös barátjukon keresztül ismerkedtek össze Casablancas-szel, és miután nagy Strokes-rajongók, odaadtak neki egy instrumentális demót, hogy ha tetszik neki, énekeljen rá valamit. Tetszett, és az ezt követő közös munka eredménye lett az Instant Crush, amiben Casablancas a vokóderezett ének mellett gitározik is. Az instant fülbemászó, popos számhoz a Random Access Memories borítóját jegyző Warren Fu rendezett egy viaszmúzeumban játszódó, fátyolosan melodramatikus klipet, amelyben két viaszfigura, egy Casablancas arcát viselő fiktív Napóleon-kori katona és egy vidéki parasztlány egymásba szeretnek. A történet tragikus, de végül is boldog véget ér, jelzésértékkel pedig a két robotsisak is feltűnik egy villanásnyi időre. 

Apropó, robotsisakok. A Mixmag online tánczenei magazin most mögéjük nézett és egy rövid dokuban felfedte a történetüket:

https://recorder.blog.hu/2013/12/06/viaszbabok_tragikus_szerelmi_tortenete_itt_az_uj_daft_punk-klip
Viaszbábok tragikus szerelmi története - itt az új Daft Punk-klip
süti beállítások módosítása