Anthony Gonzalez (M83) zenét írt bátyja orgiafilmjéhez

2013.11.13. 18:03, Frontrecorder

les-rencontres-d-apres-minuit-kate-moran-ali-niels-schneider-matthias.jpg

Anthony Gonzalez, vagyis M83 több szálon is kötődik a filmhez: a videoklipjei eleve filmszerűek (mint például ez), írt kísérőzenét az idén áprilisban bemutatott Feledés című sci-fihez, plusz a bátyja, Yann Gonzalez filmrendező. Neki mától játsszák Franciaországban a Te és az éjszaka (eredetiben: Les rencontres d'apres minuit) című első játékfilmjét, amelynek zenéjét - úgy van - Anthony Gonzalez szerezte, és egy részletet közzétett mutatóba.

A két Gonzalez nem először kollaborál egymással, hiszen Yann Anthony rendszeres társszerzője az M83-ban, az öcs pedig korábban is írt már kísérőzenét a bátyja egyik alkotásához, a By The Kiss című 2006-os rövidfilmhez. A legújabb együttműködésük azért különleges, mert a hazájában ma, november 13-án a mozikba kerülő Les rencontres d'apres minuit Yann Gonzalez első nagyjátékfilmje, amely körül elég nagy a buzz Franciaországban. A sajátságos művészfilm alaphelyzete ugyanis az, hogy egy fiatal pár és transzvesztita cselédjük épp orgiára készülnek éjfél körül, A Kurva, A Sztár, A Csődör és A Tini bevonásával, a szerepeket pedig olyanok alakítják, mint Béatrice Dalle, Eric Cantona és Alain Delon fia, Alain Fabien Delon. A film zenei aláfestését Anthony Gonzalez elmondása szerint a hetvenes évek francia filmzenéi inspirálták, és "szerelmeseknek és szellemeknek" szól. Íme belőle egy kétperces tétel: 

A film eredeti nyelvű előzetese:

Ez pedig a legaranyosabb szám az M83 Hurry Up, We're Dreaming albumáról, amit a két Yann közösen írt, és amiben a lemez producerének kislánya mond mesét egy békáról - Raconte-moi Une Histoire, egy most szeptemberi koncertről:

https://recorder.blog.hu/2013/11/13/anthony_gonzalez_m83_zenet_irt_batyja_orgiafilmjehez
Anthony Gonzalez (M83) zenét írt bátyja orgiafilmjéhez
süti beállítások módosítása