Nyerj páros belépőt Madlib fellépésére!

2013.10.22. 12:14, Frontrecorder

madlib.jpg

Húsz éve jelent meg lemezen az első zenei munkája (a Tha Alkaholiks albumán), tíz éve jött ki a J Dillával közös albuma és a Blue Note-átdolgozáslemeze, idén pedig egy EP-je a rapper Freddie Gibbs-szel - ezek szolgálhatnának ürügyéül az elképesztően termékeny Madlib egy hét múlva, október 29-én a Trafóban esedékes budapesti fellépésének. De hát kinek kell apropó ahhoz, hogy a világ egyik legfainabb hiphop beatgyárosa pakolja a lemezeket? Apropó, van a bulira egy páros belépőnk!

madlibrecords.jpgA kaliforniai Madlib a kilencvenes évek eleje óta ontja magából a zenéket fejben tarthatatlanul sok álnév alatt, főként a Stones Throw kiadónál, ahová 15 éve szerződött le és amelynek egyik emblematikus figurája. Az elmúlt két évtizedben felhalmozott - és folyamatosan gyarapodó - diszkográfiája önmagában is tekintélyes gyűjteményt alkot, amit végignyálazni majdnem olyan, mint amikor ő túrja a lemezeket hangmintákra vadászva. Hogy csak a legfontosabbakat vegyük elő: a 21 & Over című első Tha Alkaholiks-album 1993-ból, amin producerként dolgozott, mint a Lootpack formáció tagja; a Lootpack - azaz Madlib, a rapper Wildchild és DJ Romes bemutatkozó albuma (Soundpieces: Da Antidote) 1999-ből; héliumhangú alteregója, Quasimoto The Unseen című debütáló nagylemeze 2000-ből; a J Dillával együtt Jaylibként kiadott Champion Sound 2003-ban, az MF Doommal alkotott Madvillaintől a Madvillainy 2004-ből; a második Quasimoto-album (The Further Adventures of Lord Quas) 2005-ből, a MadGibbs, azaz a rapper Freddie Gibbs és Madlib első kollaborációja 2011-ből… De muszáj megemlíteni egyéb projektjeit is, mint az általa "játszott” kitalált zenészekből álló dzsesszzenekar, a Yesterdays New Quintet ("ők” jegyzik a Blue Note-újraértelmezésekből álló Shades Of Blue albumot), a fiktív filmzenés Beat Konducta-sorozata, vagy a legújabb agyszüleménye, a funkos rockszámokat szanaszét szabdaló Rock Konducta… És akkor még nem említettük, hogy kikkel dolgozott együtt, akár egy teljes lemezt producerelve (pl. Dudley Perkins, Talib Kweli) vagy csak egy-egy számot (többek közt Slum Village, De La Soul, La Soul, Ghostface Killah, Erykah Badu, Blu)... Huhh!

Szóval, az nem kérdés, hogy a magát egyébként mindenekelőtt dj-nek tartó Madlib tud majd mit pakolni a lemezjátszókra október 29-én este a Trafóban, a kérdés inkább az, hogy miket vesz elő masszív saját életművéből. Ha ott leszel, kiderül. Ha játszol, ott lehetsz.

Madlib október 29-i dj-fellépésére az nyerhet páros belépőt, aki

- megnyomja a Like/Tetszik gombot itt a cikk felett ÉS

- lájkolja a Recorder Facebook-oldalát ÉS

- bejelöli, hogy részt vesz az eseményen ÉS

- küld egy e-mailt Madlib tárggyal a jatek@recorder.hu címre ÉS

- ebben az e-mailben ír három hiphop előadót, akik nagyot dobtak 1993-ban (puska ebben a cikkünkben)  ÉS

- akit kisorsolunk.

A sorsolás október 28-án, hétfőn 12 órakor lesz, a nyertest e-mailben értesítjük.

Egy Madlib-Freddie Gibbs szám idén nyárról, a City:

https://recorder.blog.hu/2013/10/22/nyerj_paros_belepot_madlib_fellepesere
Nyerj páros belépőt Madlib fellépésére!
süti beállítások módosítása