Lisa Gerrard ismét az Arénában - a HAVASI Symphonic Show vendégeként

2013.10.14. 11:18, rerecorder

lisa g.jpg

Havasi Balázs a tavalyi év egyik meglepetését okozta azzal, hogy teltházas produkciót vitt a Papp László Budapest Sportarénába. A 2012-es HAVASI Symphonic után idén ismét ezen a helyszínen lesz látható műsora, de a HAVASI Symphonic Aréna Show: A Második Felvonás már két időpontban is megtekinthető, ráadásul nemzetközi sztárvendéggel, a Dead Can Dance nevű zenekarával tavaly éppen ugyanitt fellépett Lisa Gerrarddal a műsorban. Havasi Balázst kérdeztük.

A popzenei közegben The Unbending Trees nevű, Hajós-Dévényi Kristóffal közös zenekarából ismert zongorista szimfónikus koncertjeivel időközben nemzetközi népszerűségre tett szert, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy egy ilyen komoly világsztárt, mint amilyen a filmzeneszerzőként is elismert Lisa Gerrard, is meg tudott nyerni produkciójának. Az Unbending Trees-zel épp most októberben visszatérő, Meteor címen új, Tövisházi Ambrus producerrel készült dupla lemezt kiadó Havasi a Recordernek elárulta miért esett a választás az ír származású ausztrál komponista-énekesnőre. "Lisa Gerrard számomra egy zenei ikon. Akárhányszor meghallom a hangját beleborzongok. Számtalanszor ültem már a mozikban úgy, hogy az ő zenéje szögezett a székbe, a Gladiátor mellett egyébként másik kedvenc filmes pillanatom a Tűzben edzett férfi legutolsó jelenete, amit szintén neki köszönhetünk.  Nagyon meg tud hatni az az időtlenség, ami a zenéjéből árad, szerintem semmilyen előadóművészhez nem hasonlítható amit csinál. Nem csak az volt hatalmas álmom, hogy vendégül láthassam egyszer egy koncertemen, de ennél még messzebbre merészkedtem: szerettem volna, hogy az egyik darabomban előadóként közreműködjön. Mindkét álmom valóra vált, és újra bebizonyosodott, hogy nincsen lehetetlen, ha az ember elég bátor."

LISA GERRARDDAL A DEAD CAN DANCE-KONCERT ELŐTT BESZÉLGETTÜNK, MESÉLT KORÁBBI BUDAPESTI ÉLMÉNYEIRŐL ÉS ARRÓL, HOGY MENNYIRE SZERET MÁSOKKAL EGYÜTTMŰKÖDNI.


Lisa Gerrard tehát nemcsak énekel a műsorban (a Gladiátor főcímdalát), de közre is működik Havasi The Storm című kompozíciójában - arra is kíváncsiak voltuk, hogy mindezt hogyan sikerült összehozni: "Közel két éven keresztül leveleztünk a managementtel, mire minden összeállt. A végső döntést ő maga hozta meg, miután meghallgatta a The Storm-ot. Utána mondott igent a közreműködésre. Ez számomra egy hatalmas megtiszteltetés és egy kis pozitív visszaigazolás is egyben, hogy jó úton járunk."


a koncertre december 21-én, szombaton kerül sor, az első előadás 14.00-kor, a második 19.30-kor kezdődik.
Facebook-eseményoldal


a Tavaszi szél Havasi Balázs változatában - Kultúrák Hídja szimfónia:


ez pedig a mű, amiben Lisa Gerrard is közre fog működni - The Storm:

https://recorder.blog.hu/2013/10/14/lisa_gerrard_ismet_az_arenaban_a_havasi_symphonic_show_vendegekent
Lisa Gerrard ismét az Arénában - a HAVASI Symphonic Show vendégeként
süti beállítások módosítása