Elárverezik John Lennon szülőházát

2013.10.02. 20:00, Frontrecorder

lennonhouse.jpg

Ha nem is lepték el az ingatlanpiacot, mindenesetre újabban megszaporodtak azok az eladásra kínált házak, melyekben híres zenészek töltötték a gyerekkorukat: Eminem egykori detroiti otthonát, ahol felnőtt (és amely a The Marshall Mathers LP borítóján látható) 33-44 ezer dollárra tartják, Kurt Cobain tinédzseréveinek aberdeen-i lakhelyét félmillió dollárért kínálják a Nirvana néhai frontemberének családtagjai, most pedig arról érkezett hír, hogy elárverezik John Lennon szülőházát.

AZ MEGVAN, HOGY KÉT ÉVE JOHN LENNON FOGÁT IS ELÁRVEREZTÉK?

Lennon születése napjától (1940. október 9.) ötéves koráig élt szüleivel és nagyszüleivel a Newcastle Road 9. alatti vörös téglás, teraszos házban Liverpool Wavetree nevű városrészében. A három szobás ingatlan közel van a Beatles 1967-es dalában megörökített Penny Lane-hez, és úgy tartják, Lennon itt írta a Let It Be album One After 909 című számát. Az ingatlanszakértők szerint azért némi felújításra szoruló ház jelenlegi tulajdonosa azt nyilatkozta, vigyázott rá, hogy megőrizze az épület, illetve a szobák eredeti állapotát, A ház október 29-én a legendás Cavern klubban rendezett árverésen kerül kalapács alá, 150-250 ezer fontos (mostani árfolyamon átszámítva 53-89 millió forintos) kezdő kikiáltási áron.

És akkor jöjjön ez a bizonyos One After 909, ami még 1957-ben született, majd a Beatles eljátszotta az Apple székház tetején 1969. január 30-án adott koncertjén és aztán ez a verzió jelent meg az 1970-es Let It Be albumon.

https://recorder.blog.hu/2013/10/02/elarverezik_john_lennon_szulohazat
Elárverezik John Lennon szülőházát
süti beállítások módosítása