Ideális munka- és szabadidőpartner

2013.09.20. 12:16, Frontrecorder

sennheiserindex_1.jpg

(X) Professzionális tartalomhoz a dizájnos forma, ez lehetett az alapelv az audio specialista Sennheiser lifestyle fejhallgató családja, a MOMENTUM megalkotásakor. A prémium fülesek az elsőrangú hangzásélményt nyújtó audiotechnológiát a legnemesebb anyagokkal - rozsdamentes acél, bőr és a kárpitozásnál használt Alcantara nevű szintetikus luxusanyag - ötvözik. A családban a "nagyok” mellett megjelent egy kisebb, könnyebb fülre fekvő széria is, amely négy friss, divattrendben lévő pasztellszínben (kék, zöld, rózsaszín és csont) kerül forgalomba a kifinomult, stílusra és minőségre adó nagyvárosi zenekedvelőket és persze zenészeket is megcélozva. Utóbbiak közül Karanyit, Odettet és a Soerii & Pooleket kérdeztük a MOMENTUM fejhallgatókról szerzett tapasztalataikról, illetve "fejhallgatózási” szokásaikról.

KARANYI

karanyi_1.jpg- Mit jelent számodra a fejhallgató, mennyire munkaeszköz és státusszimbólum? A funkció a fontos, vagy hogy stílusos legyen?

- Nálam első a funkció és a magas minőség, de az olyan eszközök esetében, amiket az utcára is kiviszek magammal, az esztétika és a dizájn legalább ennyire fontos. Ronda, de jó minőségű fülest legalább annyira nem veszek fel, mint olyat, amivel lehet vagizni, de silány a hangja.

- Naponta hány órát vanrajtad fejhallgató?

- Egy-két órát maximum - ennél többet azért nem nagyon, mert a fülhallgató bármilyen jó minőségű is, gyorsabban fárasztja az ember fülét.

- A stúdiómunkán kívül mikor, hol hallgatsz jellemzően zenét fülesben?

- Utazáshoz, bringázáshoz. A zeneírásnál referenciának használom a hangfalak mellett.

- A budapesti utcákon járva, közlekedve fülessel - milyen zene passzol ehhez a legjobban?

- Sokféle. Általában a SoundCloudról egy mixet rakok be, vagy csak simán ami éppen az adott naphoz leginkább passzol a Deezerről. Amúgy mostanában éppen Roger Waterstől a The Wallt, mert valami őrület, milyen jó koncertet adott itthon, és most újra hallgatom az albumot. Emellett az új, októberben megjelenő dalunk variációit tesztelem minden életszituációban és ami inspirál, vagy spontán eszembe jut még, beleépítem 

- Van fejhallgatóhoz köthető sztorid?

- Az első fülesemet apámtól kaptam, nagyon sokáig az a füles határozta meg a hangzáshoz való viszonyomat a fülhallgatók esetében. Így utólag már nem használnám – nagyon sok volt benne a középfrekvencia.

- Mi a véleményed a Sennheiser MOMENTUMról?

- Gyönyörű, visszafogott dizájnja van a szériának és szeretem, hogy többféle anyagot is használnak benne és szép, érett színösszeállításokban - utálom, ha egy fülhallgató kirívó. Tetszik, hogy van egy külön iphone-os kábele is vezérléssel és a csatlakozó bemeneténél a kábel egy kis fémcsuklóval 90 fokban behajtható. Imádom az ilyen kis finom részleteket. A hangképe hi-fi-s: a magasa csilingelős, ami egyértelműen azért van, mert az átlag zenekedvelő szereti a sok magasat és a konkrét mélyet. Röviden: egy gyönyörű kialakítású, remek hangzású füles.

 

ODETT

odett.jpg- Mit jelent számodra a fejhallgató, mennyire munkaeszköz és státusszimbólum? A funkció a fontos, vagy hogy stílusos legyen?

- Kizárólag munkaeszköz, amiből következik, hogy a funkció sokkal fontosabb, mint hogy csinos legyen, de nyilván az is szempont.

- Naponta hány órát van rajtad fejhallgató?

- Nem tudnám pontosan megmondani, de elég sokat. 

- A stúdiómunkán kívül mikor, hol hallgatsz jellemzően zenét fülesben?

- Szinte mindenhol, általában fülest használok zenehallgatáshoz, legyen az otthon, tömegközlekedve, vagy sportolás közben.

- A budapesti utcákon járva, közlekedve fülessel - milyen zene passzol ehhez a legjobban?

- Legyen a Cold War Kids Dear Miss Lonelyhearts albuma.  

- Van fejhallgatóhoz köthető sztorid?

- Az sajnos nincs.

- Mi a véleményed a Sennheiser MOMENTUM On-Earről?

- Szépen néz ki és szépen is szól!

A SENNHEISER MOMENTUM-FÜLESEIT BÁRKI KIPRÓBÁLHATTA BUDAPESTEN – KÉPRIPORT AZ ESEMÉNYRŐL.

 

SOERII & POOLEK

soerii_1.jpg- Mit jelent számodra a fejhallgató, mennyire munkaeszköz és státusszimbólum? A funkció a fontos, vagy hogy stílusos legyen?

Jappán: - Számomra a fejhallgató elsősorban munkaeszköz, de például a turnébuszban rendszeresen használom filmnézéshez és játékhoz is. Státusszimbólumként még nem gondoltam rá, de tény, hogy azért valamit elárul egy emberről, hogy min hallgat zenét.

A stílusosságot illetően: manapság nem nagyon engedheti meg egy prémiumgyártó, hogy a platinaárú cucca ne nézzen ki baromi jól, így általában a funkció és a stílusosság kéz a kézben járnak.

Gerrison: - A szépen kidolgozott minimál dizájnú fejhallgatókat szeretem és ronda eszközt nem használnék, de a legfontosabb hogy a hang kifogástalan legyen!

- Naponta hány órát van rajtad fejhallgató?

Jappán - Súlyosabb munkaidőszakokban átlagosan óránként váltogatom a lehallgatórendszert, ilyenkor akár öt-hat órát is, egyórás etapokban.

Geri: - Három.

- A budapesti utcákon járva, közlekedve fülessel - milyen zene passzol ehhez a legjobban?

Jappán: - A tömegközlekedést mára gyakorlatilag kiiktattam az életemből, ezért utcán nem nagyon hallgatok zenét, de a dugóban szinte kizárólag stoner zenéket hallgatok.

Gerrison: - Erre nem tudok válaszolni.

soerii2.jpg- A stúdiómunkán kívül mikor, hol hallgatsz jellemzően zenét fülesben?

Jappán: - A zenekari buszban.

Gerrison: - Futás közben a szigeten.

- Van fejhallgatóhoz köthető sztorid?

Jappán: - Amikor megvettem a noise cancelling fülesem, a lakásom ajtajától tíz méterre lévő kávézóig kétszer ütöttek el kis híján. Szokni kell ezt is.

Gerrison: - Kétszer is megvettem a világ legdrágább/legjobb fülhallgatóját és kétszer is ellopták! Akkor döntöttem úgy, hogy márkát váltok.

- Mi a véleményed a Sennheiser MOMENTUMról?

Jappán: - Megkapó dizájn, remek szolgáltatásokkal. A hangja pedig pont félúton van a kíméletlenül szikár ipari sztenderd stúdiófülesek, és az ész nélkül "jóító" hi-fi-k között, így számomra ideális munka- és szabadidőpartner egyaránt. Imádom.

Gerrison: - Nagyon meg vagyok vele elégedve, sokat is használom, csodaszép és még a tokja is tökéletes!

https://recorder.blog.hu/2013/09/20/idealis_munka-_es_szabadidopartner
Ideális munka- és szabadidőpartner
süti beállítások módosítása