Memoárt ír a Sonic Youth-alapító Kim Gordon

2013.09.09. 18:07, Frontrecorder

Kim-Gordon.jpg

Bár 2011 végén, a gitáros-énekes Thurston Moore és a basszista-énekesnő Kim Gordon válását követően a Sonic Youth határozatlan időre felfüggesztette működését, a tagok külön külön azóta is aktívak: tavaly a gitáros Lee Ranaldo kiadta élete első dalszerző-énekesi szólóalbumát, Moore új zenekart alapított, most pedig bejelentették, hogy Gordon önéletrajzi könyvet készül írni. És holnap jelenik meg a gitáros Bill Nace-szel alkotott noise-rock duója, a Body/Head bemutatkozó albuma.

Kim Gordon könyvéről egyelőre nem sokat tudni: Girl In A Band lesz a címe, és zenei pályafutásának kezdeti időszakát idézi fel benne, a hetvenes évek végét, amikor szülővárosából, Los Angelesből New Yorkba vonzotta az ottani posztpunk/no wave zenei színtér (játszott egy CKM nevű zenekarban, majd összeismerkedett az akkor már együtt zenélő Ranaldóval és Moore-ral, akivel járni is kezdett, és együtt megalakították a Sonic Youth-t). A könyvet a HarperCollins adja majd ki. A Sternberg Press pedig egy kötetbe összerendezi Gordon esszéit, amelyeket a nyolcvanas évek elején publikált művészeti magazinok számára.

KIM GORDON NEMRÉG A SAINT LAURENT DIVATCÉGNEK IS MODELLT ÁLLT, ÍME.

Apropó, művészet: a New York-i White Columns galériában szeptember hetedikén nyílt retrospektív kiállítás, amely - a színészettel és divattervezéssel is kacérkodó - Gordon 1981 óta folytatott művészeti irányú tevékenységét tekinti át. A tárlaton általa készített fotók, festmények, szobrok, videomunkák és írások láthatók, és csak a kiállításon kapható az a limitált példányszámú vinyl kiadvány, ami Gordon új szólóanyagát tartalmazza.

Apropó, lemez: szeptember 10-én jön ki a Matador kiadónál Gordon és Bill Nace tavaly év eleje óta működő szabad improvizációs zajrock zenekarának első albuma. A Body/Head Coming Apart című lemeze meghallgatható a Pitchfork Advance-on, itt.

A Body/Head élőben:

https://recorder.blog.hu/2013/09/09/memoart_ir_a_sonic_youth-alapito_kim_gordon
Memoárt ír a Sonic Youth-alapító Kim Gordon
süti beállítások módosítása