Marge: Stronger (dalpremier)

2013.09.04. 18:57, Frontrecorder

margedjnara.jpg

A dalszerző-énekesnő Batta Zsuzsa Marge néven 2010-ben mutatkozott be And című (ingyenesen letölthető) albumával, ezt követően rendszeresen koncertezett itthon és külföldön, beszállt az Astryd formációba, most ősztől pedig új zenei és vizuális arculattal, illetve látványos színpadi show-val folytatja. Az új Marge-produkció élőben szeptember 14-én a Trafóban debütál, egy új dal, a Stronger pedig ma itt nálunk.

Marge nem távolodik el teljesen az eddigi soulos, triphopos zenei világától, de a frissebb, kluborientált megszólalásra helyezi a hangsúlyt, elsősorban az angolszász bass music hangzások beemelésével. A zenei alapokról két hazai, de külföldön is elismert fiatal producer, Tropiic és yvein monq gondoskodik, a dalok zenei rendezője pedig Horváth Gáspár (Irie Maffia, JumoDaddy), illetve a keverést is ő végzi.

A zene mellett a produkció koncertfelállása is átalakul: a zenészek helyét DJ live act és elismert kortárs táncosok veszik át. A minden esetben élő fellépéseken Marge Kaoss Paddal effektezett vokáljához a zenei hátteret a japán családi gyökerekkel bíró DJ Nara (Lépő Julika, a nyitóképen jobbra) adja, a tánckoreográfiáért és annak előadásáért Forrai Bea tánctanár és koreográfus, Likovics Alexandra díjnyertes táncművész és a mindössze 18 éves tehetség, Kántor Kata felelnek. Mindehhez további látványelemek - különleges díszlet és kellékek, valamint LED-lámpákra épülő speciális vetítéstechnikai megoldások - társulnak.

margeportre.jpg

A szeptember 14-én bemutatkozó új színpadi műsor mellett két kislemezzel is jelentkezik Marge az év folyamán, melyeket az Under the Visible Line című album követ várhatóan 2014 év elején. Egy új dalt viszont mi már most tudunk mutatni, a Tropiic produceri munkáját dicsérő, arabos dallammotívummal átszőtt és a lassú basszuszenei alapba trapes kiállást csempésző Strongert, amelynek hátteréről Marge így vall: "Nagyon sok változáson mentem át három év alatt, mióta az előző lemezem kiadtam. Ezek a fordulatok az elmúlt egy évben tetőztek igazán, új, izgalmas inspirációk értek, amik a zeneiségemet is gyökeresen érintették. A Stronger című dal is ehhez igazodik: utal az életem és a karrierem új irányára; a változásokra, a rossz dolgok elengedésére és az állandó igényre, hogy erősebb és több tudjak lenni mint voltam. A dal szövege is két részre oszlik ennek megfelelően, az első a lelki megújulásról, régmúltbeli élményekről szól, míg a második rész a fizikai megerősödésről, a koncentrált figyelem és a gyorsaság eléréséről, miközben a zene is követi a szöveg ritmusát. A Stronger zenei világa erősebb, karakteresebb, mint a korábbi, olyan, ami engem is jobban jellemez most."

Íme tehát az új Marge-dal, a Stronger: 

Címkék: marge dalpremier
https://recorder.blog.hu/2013/09/04/marge_stronger_dalpremier
Marge: Stronger (dalpremier)
süti beállítások módosítása