Totálisan szerethető közös szám a dilinyós és a dínós producertől

2013.08.07. 13:05, Frontrecorder

dillonteed.jpg

Hol a drop? Nos, az kimaradt az általában stadionrengető EDM-bombákat gyártó Dillon Francis új kislemezéből, amelyben a Sziget mai napjának egyik kihagyhatatlan fellépője, az angol Totally Enormous Extinct Dinosaurs énekel. 

dillonteed_1.jpgA Los Angeles-i Dillon Francis 2010-ben tűnt fel az akkoriban feltornyosuló moombahton-hullámmal, és ugyan nem pártolt el teljesen a műfajtól (tavaly ő szakította a zsáner első Beatport number one-ját), a harsány szintis, döngetős elektro-house lett a fő profilja. Az alapvetően dallamosságra törekvő, a zenéjébe valami vicces vagy lökött elemet mindig producer első otthona Diplo Mad Decent kiadója, de jött már ki zenéje a Skrillex-féle OWSLA-n és a Fool's Goldnál (méghozzá itt egy közös trekk a labelt irányító A-Trakkel). Az IDGAFOS-életszemléletet (kb. nagy ívben leszarom) hirdető, óriási mókamester (lásd a Facebook-oldalát) Francis jelenleg első albumán dolgozik, és úgy tűnik, igyekszik megmutatni, hogy van egy komolyabb oldala is. A Without You című új single mindenesetre meglepően visszafogott, sőt, azt is mondhatnánk, hogy okos EDM-szám, ami épp csak egy kicsit horzsol. Persze jó nagyot dob a szerethetőségén, hogy az utóbbi évek egyik legeredetibb elektronikuszenei előadója, a Totally Enormous Extinct Dinosaurs név mögé bújó Orlando Higginbottom a slágeres dal szövegírója és énekese.

Francis egy hasonlóan laza számot produkált a brit elektro-rapper Example tavalyi albumára (egészen pontosan annak bónuszdalokkal kibővített limitált kiadására):

Ez pedig a legutóbbi példa a dilis stadion-EDM-es énjére, a Messages című szám, amelyben Simon Lord (alias Lord Skywave, korábban a Simian tagja, ma a Black Ghosts egyik fele) a közreműködő. A dal viccesen elborult iPhone Messenger-videója alább:

https://recorder.blog.hu/2013/08/07/totalisan_szeretheto_kozos_szam_a_dilinyos_es_a_dinos_producertol
Totálisan szerethető közös szám a dilinyós és a dínós producertől
süti beállítások módosítása