M83: Claudia Lewis (videoklip)

2013.08.06. 20:39, Frontrecorder

m83_1.jpg

Meglepő, de itt egy új videó, ami az M83 egyáltalán nem új (2011 októberében megjelent) Hurry Up, We're Dreaming című nagyszerű dupla albumáról való dalhoz készült. És ami még meglepőbb, hogy a Claudia Lewis klipjét egy fiatal amerikai filmszínésznő rendezte.

Midnight City-Reunion-Wait paranormális képességű gyerekekről szóló trilógiája, illetve a közbeékelt, egy kissrác élénk fantáziájában kalandozó Steve McQueen után ezzel ez már az ötödik dal, amelyik filmszerű klipet kap az általunk is 2011 legjobbjai közé sorolt grandiózus lemezről. Továbbra is maradunk az ifjúsági sci-fi vonalon, és ezen belül ezúttal egy bájos tini szerelmi történet bontakozik ki a szemünk előtt egy különös, természetfeletti képességét titkoló kék hajú lány (minden bizonnyal a címbéli Claudia Lewis) és egy középiskolás srác között. A sztoriról többet nem árulunk el, még annyit spolerezünk, hogy a dal szövegében egy szerelemes hangulatban lévő földönkívüli sóvárog a földi lányok után, valahogy így: "bárcsak felhozhatnék egy lányt a hajómra, hogy továbbrepüljünk, kézen fogva".

ANTONY GONZALES, AZ M83 FEJE KÖZBEN A FELEDÉS CÍMŰ SCI-FIHEZ ÍRT KÍSÉRŐZENÉT.

Az akár egy nyolcvanas évekbeli teen movie zanzájának is beillő klip egyébként a legújabb darabja az MTV Supervideo elnevezésű szériájának, amelyben hollywoodi filmesek/színészek rendeznek zenés videókat sztárjelölt fiatal színészek főszereplésével (az eddigiek, köztük az, amit Drew Barrymore alkotott a Best Coastnak megnézhetők itt). A Claudia Lewis rendezője A segítség, az Alkonyat - Napfogyatkozás és a Terminátor - Megváltás című filmekben is látható Bryce Dallas Howard volt, a főhőst, vagyis a fura félénk lányt Phil Collins 24 éves lánya, Lily Collins (A végzet ereklyéi - Csontváros, Tükröm, tükröm, Elhurcolva) alakítja, a belé zúgó srácot pedig az idén, Sofia Coppola Lopom a sztáromjában feltűnt Israel Broussard. Bryce elmondása szerint az általa megálmodott kisfilmhez A földre pottyant férfi című, David Bowie főszereplésével készült 1976-os sci-fi szolgáltatta az ihletet. (Akinek nem töltődne be a videó az alábbi lejátszón, annak itt egy nem hivatalos YouTube-feltöltés.) 

Címkék: m83
https://recorder.blog.hu/2013/08/06/m83_claudia_lewis_videoklip
M83: Claudia Lewis (videoklip)
süti beállítások módosítása