Magyarradar – Live Large

2013.07.31. 16:45, rerecorder

live large.jpg

Egy végtelenül szerény, a légynek sem ártani akaró, ugyanakkor nagyon erős magyar szövegű dalokkal kiálló, sokra érdemes kvartett a Live Large. Izé, live larger! Augusztus 5-én az A38-on láthatjuk őket élőben, addig pedig itt hallható a Recorderen debütált első nagylemez!

Megalakulás éve: 2007. november

Tagok: Fedor Nóra – ének, basszusgitár, Horváth Kristóf – gitár, Lévai Tamás – dob, Paulik Tamás – gitár

Stílus: gitárpop

Hatások: Négyünk kedvencei vegyesen, alapvetően mindannyian szeretjük a jó gitárzenéket, az, hogy ez milyen hatással van a dalainkra, talán egy külső fül tudná megmondani. Ha zenekarokat kellene mondani, akkor Oasis, Radiohead, Arctic Monkeys, Coldplay a közös keresztmetszet, de mindenki tudna olyan kedvenc saját zenekart is mondani, amitől a másik három tag falra mászik.

Kiadó: nincs, éljenek a szerzői kiadások!

Történet: A jelenlegi felállás 2007 novemberétől létezik, a leginkább átlagos fejlődéstörténet igaz ránk is: kezdetben feldolgozások, aztán egyre több saját szám, egyre több és fontosabb koncert, tehetségkutatózás, két kislemez, dalok írása. Aztán Nóri 2010-ben kiment Angliába, úgyhogy átmeneti felfüggesztés, majd 2012-től indult el az igazán meghatározó időszak. Céltudatosan a nagylemezre készülés, sok próba, új dalok, majd a megfelelő emberek segítségével a bemutatkozó anyag felvétele, idén májusban pedig lemezpremier.

live large 2.jpg

Megjelenések: Két kislemez, majd 2013 májusában a Voltegyszer című bemutatkozó nagylemez.

Küldetés: Égvilágon semmi, zenélni együtt, olyan dalokat írni, amiket mi szeretünk, ha ez másoknak is tetszik esetleg, akkor annak örülünk nagyon.

Jövőkép: Videoklip, új dalok írása, jó lenne minél többet koncertezni és minél több emberrel megismertetni az első lemezt.

Szexepil: Egy énekes-basszusgitáros-szövegíró lány szerintünk elég szexi.

Mellékprojektek: Kristóf gitározik még az Esti Kornélban és basszusgitározik a Hó Márton és a Jégkorszakban.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Nekünk nagyon fontos, hogy elkészült a nagylemezünk, sokat jelent ez nekünk és köszönjük mindenkinek a segítséget, aki részt vett benne. Meg persze jó hallani minden visszajelzést, akár pozitív, akár negatív, jó dolog, amikor valaki reflektál bárhogyan egy olyan dologra, ami neked fontos.


az augusztus 5-i A38-as koncert Facebook-eseményoldala


Ez pedig a bemutatkozó nagylemez:

https://recorder.blog.hu/2013/07/31/magyarradar_live_large
Magyarradar – Live Large
süti beállítások módosítása